Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Italia isi numara mortii si casele ilegale

Italia isi numara mortii si casele ilegale

Autor:

Inundatiile ucigase care au indoliat peninsula au relansat vii dezbateri privind constructiile ilegale, mai ales in sudul tarii.

 

case italia Italia isi numara mortii si casele ilegale

20 de cladiri noi din 100 nu au autorizatie in peninsula

Sub soc, Sicilia se pregateste de funeraliile celor noua victime din Casteldaccia, surprinse de ape in propria locuinta, in timp ce peste 30 de morti au fost inregistrati in diferite zone din tara. Drama din Sicilia a readus in discutie situatia constructiilor ilegale: casa in care cei noua membri ai aceleiasi familii au pierit inecati a fost construita fara autorizatie si prea aproape de un rau. Culmea, locuinta facea obiectul unui ordin de demolare emis inca din 2008 de primaria din Casteldaccia. Potrivit institutului national de statistica Istat, aproape 20 de noi cladiri din 100 in Italia nu au autorizatie de constructie. Daca procentul de constructii ilegale se limiteaza la 6,7% in nordul tarii, el creste la 19% in centrul peninsulei pentru a atinge 47% in sud. Recordul este detinut de Campania, in regiunea Napoli, unde nu mai putin de 64% din constructii nu au autorizatie. Chiar daca 16.500 de ordine de demolare au fost emise in regiune, in perioada 2004-2018, mai putin de 500 de constructii au fost efectiv demolate. Fabio Spatafora, fostul primar din Casteldaccia, a explicat ca municipalitatea nu are parghii suficiente. ”Daca proprietarul nu respecta ordinul de demolare, municipalitatea trebuie sa cumpere bunul sau sa-l distruga si adesea nu are fonduri sau problema se pierde in hatisuri juridice”.

“Cate decese si tragedii vor fi necesare”, s-a intrebat Stefano Ciagani, responsabil al  organizatiei de mediu Legambiente. “Continuam sa construim case in albia raului, deoarece in Italia exista intotdeauna o amnistiere a unor astfel de fapte”.(    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!