AcasăNewsItalia ii inchide gura lui Macron

Italia ii inchide gura lui Macron

Micul Napoleon se scarpina cu mana altora in problema migratorie

Presedintele Frantei a denuntat ”lepra” nationalista care creste in Europa si s-a declarat favorabil pentru sanctiuni impotriva tarilor care refuza sa-i primeasca pe refugiati.

Micul Napoleon se scarpina cu mana altora in problema migratorie

Replica ministrului italian de Interne, Matteo Salvini, nu s-a lasat mult asteptata, denuntand ”aroganta” presedintelul Emmanuel Macron. Mai precis, enumerand cifrele sosirilor de migranti in Italia si care sunt costurile pentru aceasta tara, Salvini, care conduce si partidul de extrema-dreapta Liga, a spus ca se mira ca aceasta situatie nu este considerata drept o problema de „arogantul presedinte francez”. ”Il invitam sa se opreasca cu insultele si  sa-si demonstreze generozitatea cu fapte, deschizand numeroasele porturi franceze si punand capat respingerii femeilor, copiilor si barbatilor la Ventimiglia”, la frontiera intre Franta si Italia, a declarat Salvini, citat de purtatoarea sa de cuvant. „Daca aroganta franceza se gandeste sa transforme Italia intr-o tabara de refugiati pentru intreaga Europa, platind poate cativa euro ca bacsis, este pe un drum total gresit”, a conchis el. Nu este pentru prima data cand Salvini ataca Franta si pe presedintele Macron. El a denuntat printre altele „ipocrizia” Frantei dupa declaratiile critice la adresa Italiei pentru refuzul sau de a-si deschide porturile recent pentru nava umanitara Aquarius. ”Poate ca suntem noi populisti leprosi dar eu lectii primesc de la cei care isi deschid porturile. Primiti miile de migranti si dupa aceea mai vorbim despre asta”, i-a transmis Matteo Salvini presedintelui francez.

Centre de debarcare petru migranti

Franta si Spania au propus punerea in functiune de ”centre inchise pentru migranti” pe sol european, odata cu debarcarea acestora, a declarat Macron, intr-o conferinta de presa cu premierul spaniol Pedro Sanchez. „Odata debarcati pe pamant european, suntem favorabili infiintarii unor centre inchise conform UNHCR, cu mijloace europene care sa permita (…) o solidaritate financiara imediata, o gestionare rapida a dosarelor, o solidaritate europeana pentru ca fiecare tara sa preia intr-o maniera organizata persoanele care au dreptul la azil”, a explicat Macron. La ora actuala, migrantii care ajung in Europa nu trebuie sa treaca obligatoriu prin centre (deschise sau inchise). Ele exista in Grecia (in general nu sunt inchise) dar nici unul in Italia de unde frecvent pleaca imigranti spre alte tari, fara sa fie inregistrati, ”miscari secundare” denuntate de Germania. Paris si Madrid insista pentru crearea de centre in Italia. Macron a mai declarat ca este in favoarea sanctiunilor financiare pentru tarile care nu primesc refugiati. „Nu putem avea tari care beneficiaza din greu de solidaritatea UE si care isi revendica din greu egoismul national atunci cand vine vorba despre subiectul imigratiei”, a estimat presedintele francez.

author avatar
Tudor Borcea
736 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger