AcasăNewsItalia da lectii pe fonduri UE: 868 de milioane euro pentru Napoli

Italia da lectii pe fonduri UE: 868 de milioane euro pentru Napoli

Italia se claseaza pe locul doi in calitate de beneficiar al fondurilor structurale si de investitii europene

Comisia Europeana a aprobat o finantare uriasa din fondurile politicii de coeziune, pentru cinci proiecte majore ce vizeaza imbunatatirea infrastructurii de transport si apa, precum si conservarea patrimoniului cultural in orasul italian Napoli si vecinatatea sa.

Italia se claseaza pe locul doi in calitate de beneficiar al fondurilor structurale si de investitii europene

Pachetul de investitii va permite finalizarea lucrarilor incepute in cadrul financiar anterior (2007-2013). Cele cinci proiecte vor fi finalizate intre 2020 si 2022 si vor veni in sprijinul locuitorilor din Napoli.

Peste 72 milioane pentru centrul istoric

 Lucrarile finantate de UE vor contribui la renasterea culturala si sociala a acestui sit de patrimoniu UNESCO, aducand beneficii celor 85.000 de locuitori din centrul orasului. Finantarea UE va fi utilizata pentru imbunatatiri in ceea ce priveste spatiile publice, trotuarele, precum si drumurile si pistele pentru biciclete si pietoni. In jurul Domului din Napoli vor fi create zone in care vor fi instalate puncte de acces Wi-Fi, precum si piste de biciclete si sisteme moderne de supraveghere video.

Proiectul va proteja si incuraja micii intreprinzatori specializati in mestesugurile traditionale si va permite infiintarea de noi firme in aceasta zona in conformitate cu recomandarile UNESCO.

111 milioane investiti in port

Un pol economic important pentru regiunea Campania si pentru intreaga Italie, portul din Napoli va beneficia de o finantare de 111 milioane de euro din fondurile politicii de coeziune. Banii vor fi folositi pentru extinderea retelei de canalizare, modernizarea accesului feroviar si rutier existent, curatarea fundului marii, extinderea digurilor si instalarea de noi panouri solare. Lucrarile  vor permite cresterea volumului de transport de marfuri pe calea ferata, ceea ce va insemna si reducerea poluarii aerului in zona.

67 milioane pentru metrou

Aceasta suma este destinata pentru achizitia de 10 trenuri noi pentru linia de metrou 1 din Napoli. Pana acum, 430 milioane de euro din fondurile politicii de coeziune, din perioadele bugetare anterioare, au fost investite pentru finalizarea unei sectiuni circulare din linia de metrou, ce va conecta zone strategice ale orasului, precum Piata Primariei, gara centrala din Piazza Garibaldi si aeroportul Capodichino.

188 milioane pentru apa

Aproximativ 188 milioane de euro pentru un mediu mai curat si o infrastructura de apa mai buna in zona metropolitana

Peste 134 milioane de euro din fondurile UE vor contribui la renovarea  a cinci statii de tratare a apelor reziduale din zona metropolitana Napoli, in localitatile Acerra, Marcianise, Napoli Nord, Foce Regi Lagni si Cuma. Proiectul va duce la cresterea calitatii apei din bazinul hidrografic al canalului Regi Lagni, a apelor de coasta din zona Phlegrean, precum si din zona insulelor Procida si Ischia. Peste 2,3 milioane de oameni vor beneficia de servicii de apa mai bune si de un mediu mai curat. In plus, peste 53 milioane de euro vor contribui la extinderea si modernizarea retelelor de canalizare din sapte orase ale provinciei Caserta, situata la 40 km de Napoli, spre nord. Lucrarile finantate de UE vor impiedica deversarea apelor reziduale in mare, in zona de litoral Domitio.

author avatar
Tudor Borcea
174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger