Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » ISU: Constructorul Catedralei Neamului, amendat cu 10.000 de lei

ISU: Constructorul Catedralei Neamului, amendat cu 10.000 de lei

Autor:

In preziua slujbei de sfintire a Catedralei Mantuirii Neamului, eveniment care se asteapta sa reuneasca la noul lacas de cult – aflat inca in constructie – cateva mii de oameni, reprezentantii ISU Bucuresti0Ilfov au facut cateva precizari importante.

 

catedrala manturii neamului 720x405 ISU: Constructorul Catedralei Neamului, amendat cu 10.000 de leiIn primul rand, au transmis ca, tocmai pentru ca respectiva constructie nu e gata, nu se poate pune problema sa fie emisa o autoritatie de siguranta la incendiu. Totodata, cei de la ISU dezvaluie ca s-a dat o amenda considerabila constructorului, in cursul zilei de vineri, si vin cu cateva sfaturi pentru oamenii care vor sa mearga duminica la ceremonia de la Catedrala:

Redam in cele ce urmeaza comunicatul ISU Bucuresti-Ilfov, cu mentiunea ca sublinierile ne apartin:

“In urma intrebarilor adresate institutiei noastre cu privire la organizarea manifestarii religioase de sfintire a Catedralei Mantuirii Neamului, facem urmatoarele precizari:

Organizatorul evenimentului este Patriarhia Romana, care a invitat publicul sa participe la slujba de sfintire a Catedralei. In prezent, constructia nu este finalizata, sens in care nu se poate pune in discutie existenta unei autorizari pentru siguranta la incendiu. Subliniem ca autorizatia de securitate la incendiu reprezinta actul administrativ emis de inspectoratele pentru situatii de urgenta la finalizarea constructiei, inainte de intrarea efectiva in functiune , potrivit destinatiei declarata de beneficiar.

De asemenea, mentionam ca in data 23.11.2018 ISU Bucuresti – Ilfov a aplicat constructorului o amenda contraventionala in valoare de 10.000 de lei pentru incalcarea normelor de securitate la incendiu aplicabile la organizarea de santier pentru acest obiectiv. Sanctiunea a fost aplicata in conformitate cu prevederile articolului 19, litera Q din Legea 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborate cu prevederile articolului 6.6.5 din Normativul tehnic nr. C300/1994 de prevenire si stingere a incendiilor pe durata executarii lucrarilor de constructii si instalatii aferente acestora.

De asemenea, ISU Bucuresti-Ilfov a instiintat Mitropolia Munteniei si Dobrogei –Arhiepiscopia Bucurestilor ca, in conditiile date, acesta poarta intreaga responsabilitate pentru siguranta participantilor, prin adresele transmise in data de 22.11.2018, respectiv 23.11.2018.
Intrucat, din punct de vedere tehnic, constructia nu este finalizata, iar in preajma acesteia este organizat un santier care nu poate asigura 100% conditii de siguranta pentru un numar foarte mare de participanti, MAI a dispus mobilizarea unui numar mare de echipaje de pompieri, salvatori SMURD, jandarmerie si politie care vor actiona in zona, pentru prevenirea oricarei situatii de risc pentru populatie.

Totodata, recomandam celor care vor sa asiste la sfintirea catedralei urmatoarele:

– manevrati cu grija sursele de foc si nu le tineti in apropierea materialelor inflamabile sau a obiectelor de vestimentatie ale dumneavoastra sau ale celorlalti participanti;

– imbracati-va adecvat pentru temperaturile scazute din aceasta perioada, mai ales in cursul noptii;

– nu stati perioade lungi de timp in spatii deschise unde temperaturile sunt scazute, in special daca suferiti de afectiuni cardio-respiratorii sau de alte afectiuni a caror evolutie poate fi agravata de frig;

– nu expuneti copiii cu varste mici la temperaturi scazute pentru perioade lungi de timp;

– daca simtiti disconfort sau acuzati probleme medicale adresati-va celui mai apropiat punct de prim ajutor sau ambulanta sau apelati numarul unic de urgenta 112;

– nu blocati caile de acces si iesire din zona, respectati recomandarile structurilor de asigurare a ordinii publice si evitati zonele supra-aglomerate;

-nu va deplasati pe cai de acces improvizate sau nedestinate publicului;

-nu stationati langa utilajele de constructie pentru a evita ranirile accidentale.”


2 comentarii to ISU: Constructorul Catedralei Neamului, amendat cu 10.000 de lei

  1. Marcus

    Pai e făcută sa adăpostească oameni la bomba atomica…. Mergeți și voi în cluburi și blocuri ilegale ca alea de ieri cu mansarde din burete petrolier.

  2. E posibil ca fiind finisata si pictata,catedrala sa nu obtina aviz ISU din cauza imposibilitatii de evacuare urgenta

    Preamereufericitu’ daniel va deconta amenda catre ISU tot din banii publici,ca doar nu face poprire pe salariile popilor ocrotiti de lege.RUGAM ISU SA NU MAI AMENDEZE IN ZADAR ACEASTA SOCIETATE PRIVATA CU ALOCARE DE FONDURI DE LA BUGET A PREAMEREUFERICITULUI PENTRU CA INCARCA ACTIVITATEA BIROCRATICA,AMENDA FIIND UN CIRCUIT AL BANILOR PUBLICI CU DECONT DE LA STAT INAPOI LA STAT.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!