Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » ISU: Clubul afectat de incendiu avea aviz de securitate la incendiu, nu si autorizatie

ISU: Clubul afectat de incendiu avea aviz de securitate la incendiu, nu si autorizatie

Autor:

La cateva ore dupa ce flacari violente au inghitit localul aflat in apropierea Lacului Tei, peste 40 dintre persoanele aflate in incinta la momentul respectiv ajungand pe mana medicilor, apar detalii in privinta autorizatiilor pe care (nu) le avea clublul de lux.

 

16143130 1762907607068457 4472036825808035470 n incendiu 720x405 ISU: Clubul afectat de incendiu avea aviz de securitate la incendiu, nu si autorizatieIn acest sens, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile, a explicat faptul ca localul nu avea autorizatie pentru evacuare la incendiu. “Avizul de securitate la incendiu pentru acest imobil care a fost afectat de incendiu in dimineata a fost solicitat in anul 2009. A fost solicitat si intrucat se respectau normele de aparare impotriva incendiilor prevazute in plan a fost emis acest aviz de securitate la incendiu. Ulterior (…) era obligatia (…) proprietarului sa solicite o autorizatie de securitate la incendiu pana la punerea in exploatare a acestui imobil. Lucru care nu s-a intamplat”, a sustinut reprezentantul ISU, intr-o declaratie de presa, in care a enumerat si situatiile in care clubul a fost amendat, in urma unor controale.

Viceprimar: Urmau sa fie amendati din nou

Totodata, viceprimarul sectorului 2 a declarat faptul ca localul mistuit de flacari nu avea autorizatie de functionare. ”Nu stiu ce autorizatie avea, pot sa va spun pe care nu le avea. Nu avea (autorizatie -n.r) de functionare si n-avea autorizatia de construire receptionata, asta era si unul dintre motivele pentru care nu o avea pe cea de functionare”, a sustinut viceprimarul Popescu, la Digi24.

Totodata, numarul 2 in cadrul aceleiasi primarii pe raza careia se gaseste strada pe care e clubul de lux amintit a adaugat ca in acest sens anul trecut localul a fost amendat, ba mai mult, ca urma sa fie sanctionat din nou. ”Urmau sa fie amendati din nou si sa li se suspende activitatea”, a adaugat Dan Cristian Popescu, la acelasi post TV.

Alte precizari de la ISU

Pe langa precizarile facute de purtatorul de cuvant, din directia ISU Bucuresti-Ilfov au fost facute si alte lamuriri, pe care le prezentam integral:

”ISU BIF a eliberat in anul 2009 avizul de securitate la incendiu, in baza solicitarii administratorilor clubului bucurestean la care in aceasta dimineata a izbucnit un incendiu.

Pana la acest moment, institutiei noastre nu i s-a inaintat solicitarea in vederea eliberarii autorizatiei de securitate la incendiu, act administrativ pentru care prevederile legale dispun obtinerea acestuia pana la finalul lunii iunie 2017.

Pentru verificarea regulilor de aparare impotriva incendiilor si asigurarea climatului de securitate pentru ocupanti, inspectorii de prevenire au derulat controale periodice si au aplicat sanctiuni pentru neregulile identificare, dupa cum urmeaza:

Ø 25 mai 2015 – au fost aplicare 2 amenzi in cuantum de 5.500 pentru exploatarea necorespunzatoare a instalatiei electrice si lipsa autorizatiei de securitate la incendiu;

Ø 13-20 noiembrie 2015 – au fost aplicare 2 amenzi in cuantum de 15.000 pentru exploatarea necorespunzatoare a instalatiei electrice si lipsa autorizatiei de securitate la incendiu;

Ø Noiembrie 2016 – a fost aplicata o amenda in cuantum de 2.500 lei pentru blocarea cailor de evacuare.

Potrivit legii, functionarea unui obiectiv fara detinerea autorizatiei de securitate la incendiu se realizeaza cu raspunderea exclusiva a beneficiarului, acesta avand obligatia de a-si obtine acest document pana la finalul lunii iunie 2017”.

sursa foto: Facebook/ISUBIF    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!