AcasăNewsIstanbul se pregateste de Festivalul lalelelor

Istanbul se pregateste de Festivalul lalelelor

Milioane de lalele de diferite soiuri si culori devin o atractie turistica in plus

Ca in fiecare an orasul va sta, toata luna aprilie, sub semnul lalelei, floarea preferata de sultanii otomani. Acest festival dedicat lalelei este organizat din 2006.

Milioane de lalele de diferite soiuri si culori devin o atractie turistica in plus

O oportunitate de a se aduce un omagiu acestei flori, care este mandria tuturor turcilor si  care sustin ca laleaua a plecat din imperiul otoman pentru a ajunge in Europa, in secolul XVI. Toata luna aprilie, municipalitatea va planta milioane de lalele de diverse variatati in toate parcurile orasului si de-a lungul principalelor artere si autostrazi. Astfel ca, imbracat cu o uriasa mantie florala, Istanbul ofera o expozitie horticola in aer liber, spre bucuria locuitorilor si mai ales a turistilor. 930.000 de lalele din 53 de soiuri au fost plantate in parcul Gulhane. 29 de varietati de lalele vor acoperi si parcurile de pe dealul Camlica iar alte 730.000 de lalele sunt plantate in parcul Yildiz.

Urias covor floral in piata Sultan Ahmet

Practic, toate parcurile din Istanbul vor oferi un multicolor spectacol. Dar, cele mai multe lalele (trei milioane, 190 de soiuri) au fost plantate in parcul Emirgan, unde a avut loc prima editie a acestui festival. Editia actuala, cea de-a 13-a, are in program diverse activitati culturale in tot orasul, in special in piata Sultan Ahmet si parcul Emirgan. Ca si la editia din 2017, organizatorii vor instala, incepand cu 10 aprilie, in piata Sultan Ahmet, cel mai mare covor floral din lume, alcatuit din 563.000 de lalele de diferite culori, avand o suprafata de 1278m2. Nu in ultimul rand, parcul Orhan Gazi va gazdui un turneu international de tenis feminin, ”Cupa lalelei”, concurs organizat incepand cu 2013.

author avatar
Tudor Borcea
1.393 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger