AcasăNewsIsraelul a dat ordin de riposta asupra trupelor lui Bashar

Israelul a dat ordin de riposta asupra trupelor lui Bashar

Generalul Amos Yadlin (foto jos) abia asteapta trecerea trupelor Hezbollah pe lista teroristilor

Comandantul armatei israeliene, generalul Benny Gantz, a ordonat trupelor din Golan sa riposteze la orice atac al armatei lui Bashar al-Assad.

Riposta n-a intarziat. Ieri, ministrul israelian al Apararii, Mose Yaalon, a declarat ca armata israeliana a distrus o pozitie a armatei siriene.

Generalul Amos Yadlin (foto jos) abia asteapta trecerea trupelor Hezbollah pe lista teroristilor
Amos Yadlin

Interesul Isrelului: „caderea lui Bashar al-Assad”

Agentiile de presa au transmis ca n-a fost decat un „schimb de focuri”. Doar ca israelienii au folosit o racheta Tamuz! „Politica noastra este clara”, a declarat  Mose Yaalon. „Nu vom mai tolera niciun foc tras asupra teritoriului nostru.” Generalul a facut aceste declaratii in timpul inspectiei facilitatilor navale de la Atlit si Haifa. Toate miscarile responsabililor militari israelieni conduc catre ipoteza unei pregatiri pentru atacuri mai „consistente”. Fostul sef al spionajului militar, generalul Amos Yadlin, care acum conduce „Institutul pentru Studii de Securitate Nationala”, a declarat transant: „Interesul Israelului este caderea regimului lui Bashar al-Assad, cat mai curand posibil.”

UE trece Hezbollah pe lista organizatiilor teroriste

Damascul a anuntat cucerirea orasului strategic Al Qusair, la zece kilometri de granita cu Libanul si a pornit o ofensiva asupra orasului Homs. Intr-un astfel de climat, opozitia siriana se reuneste la Madrid pentru a formula un proiect de pace pentru „marea intalnire” cu reprezentantii regimului, care va avea loc in iunie. Intre timp, Uniunea Europeana ia in considerare trecerea aripei armate a Hezbollah pe lista organizatiilor teroriste, la cererea Marii Britanii. SUA si Israelul preseaza UE sa ia decizia mai repede. Ceea ce ar constitui alta „unda verde” de atac asupra insurgentilor Hezbollah si a aliatilor acestora. Fara militiile straine, si cu multe dezertari, Bashar ar ramane fara armata.

author avatar
Adina Mutar
296 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger