AcasăNewsISIS vinde femeile la pretul unui pachet de tigari

ISIS vinde femeile la pretul unui pachet de tigari

In teritoriile controlate de Statul Islamic, femeile sunt vandute ca orice alta marfa la piata, deseori la preturi similare cu cele ale tigarilor, potrivit unui raport ONU.

Cu fiecare zona cucerita, jihadistii isi suplimenteaza numarul de femei pe care le tine in sclavie

”Este un razboi dus pe cadavrele femeilor”, a  estimat reprezentanta speciala a Natiunilor Unite insarcinata cu gestionarea agresiunilor sexuale in zonele de conflict, Zainab Bangura. Reintors  din Irak si din Siria, unde a avut ocazia sa comunice cu femeile care au reusit sa scape din captivitatea ISIS, oficialul ONU a declarat ca teroristii rapesc femeile fiecarei localitati cucerite, avand in permanenta noi persoane in captivitate. ”Multe sunt vandute precum sclavii, la pretul unui pachet de tigari”, a declarat Zainab Bangura, informeaza Russia Today. Casatoriile fortate, violurile si torturile sunt la ordinea zilei. Capturate in orasele cucerite de jihadisti, femeile sunt facute prizoniere, dezbracate, spalate cu forta si apoi vandute la piata. Jihadistii le obliga sa defileze prin fata lor pentru a estima pretul fiecareia, a relatat Zainab Bangura.  A dispune de o mare ”resursa” de femei este si un element care contribuie la succesul racolarilor ISIS, mai ales in randurile combatantilor straini, care numara aproximativ 25.000 de soldati originari din 100 de tari.

”Occidentul nu este strain de expansiunea Statului Islamic”

Cea mai inalta autoritate sunnita, imamul Universitatii Al Azhar din Cairo, a estimat ca Occidentul ”nu este strain” de expansiunea ISIS. Occidentul are un interes in ”fragmentarea” lumii musulmane, a spus imamul Ahmed Al-tayeb , in cadrul unui colocviu, la Florenta, pe tema dialogului civilizatiilor orientala si occidentala. ”Aceasta organizatie s-a dezvoltat foarte repede, chestiune care reclama un enorm capital. De unde vin acesti bani?”, a intrebat imamul, care a adaugat: ”omul de pe strada spune ca Occidentul nu combate serios ISIS”. Al-tayeb a refuzat insa sa raspunda la intrebarea unei eventuale responsabilitati a tarilor arabe, in special din Golf, la cresterea fortei ISIS. Imamul a punctat pericolul pe care-l reprezinta o ”noua ordine mondiala” care nu vizeaza decat instaurarea haosului in regiunea Orientului Apropiat si Mijlociu. ”Statul Islamic este functional pentru marile puteri care nu vor ca aceasta regiune sa se dezvolte langa Israel”. Daca Universitatea Al Azhar nu detine, din punct de vedere institutional, nicio putere, ea este insa considerata cea mai inalta autoritate a islamului sunnit. Prescriptiile si anunturile sale religioase sunt, in general,  urmate strict de musulmanii sunniti, care reprezinta 83% din comunitatea mondiala musulmana, 1,3 miliarde de oameni.

 

author avatar
Tudor Borcea
801 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger