AcasăNewsISIS: Urmeaza Londra

ISIS: Urmeaza Londra

Probabilitatea ca gruparea terorista Statul Islamic sa comita un atac in inima capitalei britanice este mai ridicata ca niciodata, a declarat primarul metropolei, Sadiq Khan.

”Daca luam in considerare alte mari orase precum Berlin, Istanbul, Paris este evident ca metropolele de importanta nationala constituie o tinta predilecta pentru teroristi”, a spus Sadiq Khan, subliniind ca ”devine din ce in ce mai dificil de asigurat securitatea in capitala britanica”. Potrivit primarului, oficali din cadrul entitatilor antiteroriste britanice spun ca posibilitatea unui atentat terorist este doar ”o chestiune de timp”, chiar daca politia si serviciile secrete au reusit sa previna unele atacuri. Precizand ca tactica teroristilor ”a evoluat si s-a ameliorat progresiv”, Khan a explicat ca, inainte vreme” amenintarea terorista provenea in principal de la  persoane care veneau in tara insa la ora actuala tinerii radicalizati prin intermediul Internetului reprezinta cel mai mare pericol pentru securitatea tarii. ”ISIS se foloseste de Internet pentru a-i manipula pe tinerii nostri”, a spus primarul Londrei.

Teroristii pot urmari direct avionul premierului britanic

Oricine poate urmari in direct avioanele la bordul carora se deplaseaza premierul britanic Theresa May, evident si teroristii. Presa britanica arata ca acestia din urma sunt in masura sa determine cu precizie unde se afla premierul, informatiile cu privire la deplasarea ei cu avionul fiind publicate pe Internet. Aceasta pentru ca transponderul instalat la bordul avionului transmite informatii (cum ar fi viteza sau altitudinea aparatului)  in timp real catre un site web ce poate fi accesat liber. Potrivit fostului PDG al Centrului national antitero, Chris Phillips, aceste aparate constituie ”o posibilitate ideala pentru ca teroristii sa obtina toate informatiile necesare”, calificand aceasta stare de lucuri drept ”iresponsabilitate” din partea autoritatilor.

author avatar
Tudor Borcea
198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger