Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » ISIS si talibanii si-au declarat jihad

ISIS si talibanii si-au declarat jihad

Autor:

O insulta aruncata de liderul Statului Islamic, Abu Bakr Al-Baghdadi,  sefului miscarii talibane, Molahul Mohammad Omar, se afla la originea unui conflict intre cele doua grupari radicale.

 

bagdadi ISIS si talibanii si au declarat jihad

Liderul ISIS, Abu Bakr Al-Baghdadi, l-a tratat pe seful talibanilor drept ”imbecil” si ”sef militar analfabet”

Potrivit Khaama Press, grupul terorist Statul Islamic si miscarea radicala talibana si-au declarat jihad. Astfel, agentia de presa afgana a informat, luni, despre conflictul dintre cele doua grupari, care a izbucnit ca urmare a unei ofense facute de liderul ISIS, Abu Bakr Al-Baghdadi, sefului miscarii talibane, molahul Mohammad Omar. Al-Baghdadi l-a numit pe Omar ”imbecil” si ”lider militar analfabet”, informeaza Sputnik. Potrivit Khaana Press, care se refera la documente care au ajuns in mainile sefului politiei privinciei afgane Helmand (sud), Nabi Jan Mullahkhil, liderul ISIS a declarat ca seful talibanilor nu merita  nici credit spiritual, nici incredere politica. De partea lor, commando-urile talibane au primit ordin sa nu lase Statul Islamic sa-si ”deseneze drapelul in Afganistan”, scrie mass-media afgana. Khaarma Press aminteste ca au avut loc ciocniri in egala masura, in trecut, intre combatantii celor doua grupuri teroriste.

Pentagon: Statul Islamic vrea sa-si faca fief in Libia

Mullah Omar ISIS si talibanii si au declarat jihad

Molahul Mohammad Omar

Potrivit purtatorului de cuvant al Pentagonului, colonelul Steve Warren, jihadistii vor sa-si faca din Libia o noua fortareata. Punand piciorul in aceasta tara, ISIS incepe sa se implanteze in Nordul Africii. ”Estimez ca Libia este tara unde Statul Islamic vrea sa-si faca noul fief. Pentru moment, au reusit sa puna piciorul acolo din cauza tulburarilor de o amploare fara precedent si degradarii totale a situatiei de securitate”, a declarat Warren, citat de Washington Times. Potrivit colonelului, SUA se concentreaza la ora actuala asupra operatiunilor contra jihadistilor in Siria si in Irak. In acelasi timp, Congresul examineaza posibilitatea extinderii prerogativelor presedintelui Statelor Unite in domeniu pentru a permite acestuia sa autorizeze lovituri impotriva ISIS  ”unde acestea vor fi necesare”. ISIS a revendicat atentatul cu bomba de luni seara impotriva ambasadei spaniole din Tripoli dupa ce, duminica, a prezentat noi executii in masa ale unor crestini etiopieni. Grupul, legat de Al-Qaida, numara, potrivit CIA, peste 30.000 de combatanti si este clasificat ca una din organizatiile teroriste cele mai sangeroase, ofensiva lui in Irak si Siria costand vietile a mii de civili, incepand cu iulie 2014. Din august , SUA si aliatii desfasoara ofensive impotriva pozitiilor jihadiste in Irak si, din 23 septembrie, in Siria.

 Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-11-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!