AcasăNewsISIS ameninta Europa cu noi atentate

ISIS ameninta Europa cu noi atentate

Grupul extremist Islamic le-a cerut musulmanilor sa comita noi atentate impotriva tarilor occidentale, salutand crimele comise la redactia Charlie Hebdo din Paris. Ieri, trupele speciale franceze au lansat o operatiune antijihadista in sudul tarii. In Libia, un atentat terorist revendicat de Statul Islamic s-a soldat cu cel putin noua morti.

Patru jihadişti au semănat teroare şi moarte la hotelul Corinthya din Libia

Le cerem musulmanilor din Europa si din Occidentul necredincios sa ii atace pe cruciati oriunde ar fi. Le promitem bastioanelor crestine ca vor continua sa traiasca in stare de alerta, de teroare, de frica si de nesiguranta„, se arata intr-un mesaj al purtatorului de cuvant al ISIS, Abu Mohammad al-Adnani, difuzat pe Internet. „Inca nu ati vazut nimic”, a adaugat al-Adnani, amenintand cu precadere Ierusalimul si Roma. El a adaugat ca Statul Islamic ii considera pe evrei ”atei” si ”cruciati” ca ”dusmani ai lui Allah”, salutand atacurile ”fratilor jihadisti” in Franta, Australia, Canada si Belgia, precizind ca acestea se pot face cu arme de foc, cutite, automobile…

Cinci arestari in Franta

20 de tineri din oraşul francez Lunel au plecat în Siria pentru a li se alătura islamiştilor

O ampla operatiune antijihadista a fost desfasurata ieri de trupele speciale franceze in Lunel, un oras din sudul tarii. Cinci persoane implicate in filiere de recrutare islamiste au fost arestate, in cadrul unor descinderi in forta la mai multe domicilii. In ultimele patru luni, 20 de tineri din Lunel au ajuns in Siria, pentru a se inrola in randurile jihadistilor, potrivit politiei. Sase dintre ei, cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, au murit. Dintre victime, unul era student la informatica, altul tamplar si altul administratorul unei cafenele. Orasul, care are 26.000 de locuitori, situat intre Nimes si Montpellier, este confruntat de mai multe luni cu radicalizarea unui numar din ce in ce mai mare de tineri.

Atac sinucigas la Tripoli

Unul din terorişti surprins de camerele de supraveghere

Patru oameni inarmati au atacat, ieri, hotelul Corinthya din capitala Libiei, dupa ce au detonat o masina capcana in fata cladirii si au ucis o persoana din serviciul de paza al hotelului, aflata la intrare. ”Urmariti si incercuiti la etajul 21 al hotelului de fortele de securitate, agresorii au detonat centuri explozive pe care la purtau”, a declarat purtatorul de cuvant al operatiunilor de securitate din Tripoli, Issam al-Naass.  Cel putin noua persoane, din care cinci straini, au fost ucise in atac. In plus, o persoana luata ca ostatic de cei patru a murit dupa ce acestia si-au detonat centurile explozive. Trei membri ai securitatii si-au pierdut, la randul lor, viata. Ramura libiana a ISIS a revendicat atacul, a indicat SITE, centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste. Intr-un mesaj pe Twitter, ISIS a afirmat ca membri sai au luat cu asalt hotelul situat langa Mediterana, cunoscut pentru ca gazduieste frecvent diplomati sau lideri libieni.

author avatar
Tudor Borcea
382 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger