Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » ISIS a lasat-o fara imunitate pe Marine Le Pen

ISIS a lasat-o fara imunitate pe Marine Le Pen

Autor:

Deputatii europeni s-au pronuntat, ieri, la Bruxelles, cu o mare majoritate, pentru ridicarea imunitatii parlamentare a liderului Frontului National, ceruta de justitia franceza pentru ”difuzare de imagini violente”.

 

Marine Le Pen ISIS a lasat o fara imunitate pe Marine Le PenVotul care a avut loc in sedinta plenara este conform avizului comisiei de afaceri juridice din Parlamentul European, care s-a prununtat, marti, in favoarea ridicarii imunitatii lui Marine Le Pen. Candidatul Frontului National la presedintia Frantei face, incepand cu decembrie 2015, obiectul unei anchete pentru difuzarea de materiale ce contin fotografii ale executiilor facute de gruparea jihadista Statul Islamic, intre care si executia jurnalistului american James Foley. Ridicarea imunitatii lui Marine Le Pen se limiteaza la faptele incriminate si nu priveste ancheta cu privire la presupusele angajari fictive ale asistentilor Frontului National in Parlamentul European, pentru care Marine Le Pen a refuzat sa fie audiata de politie, saptamana trecuta. Fiica lui Jean-Marie Le Pen fusese convocata si anul trecut de catre un judecator de instructie in ancheta cu privire la difuzarea executiilor ISIS, dar aceasta a invocat imunitatea parlamentara. Faptele care i se imputa presedintelui FN pot fi pedepsite cu trei ani de inchisoare si 75.000 de euro amenda, in anumite conditii.

Decapitari, incendieri, striviri cu tancul

Ridicarea imunitatii lui Marine Le Pen a fost ceruta de Parchetul din Nanterre. In decembrie 2015, presedintele FN a difuzat pe Twitter trei fotografii insotite de textul ”Acesta este Daesh”. isis2 ISIS a lasat o fara imunitate pe Marine Le PenImaginile prezentau un soldat sirian strivit de viu de un tanc, un pilot iordanian incendiat intr-o cusca metalica si fotografia cadavrului lui James Foley decapitat. Marine Le Pen ar fi incercat astfel sa protesteze contra o ”paralela nedemna” facuta, potrivit ei, de un cunoscut jurnalist francez, Jean-Jaques Bourdin, intre Frontul National si ISIS. Ea a retras fotogrtafia lui Foley, la cererea familiei acestuia, care s-a declarat ”socata” dar restul fotografiilor erau online si ieri. ”Nu am facut decat sa denunt ororile ISIS, ca deputat”, a declarat Le Pen, ieri, inainte de votul din PE, denuntand ”o procedura ultra-rapida, speciala pentru mine” si ”un proces politic”. Parlamentul European a informat insa ca 15 cereri de ridicare a imunitatii au fost examinate anul trecut, durata procedurilor fiind intre 4 si opt luni, dupa caz. isis1 1 ISIS a lasat o fara imunitate pe Marine Le PenCererea privind-o pe Le Pen a fost depusa in 5 octombrie 2016, procedura in acest caz durand aproxiamtiv 5 luni. Marine Le Pen se afla in continuare in fruntea sondajelor pentru primul tur al alegerilor prezidentiale franceze din 23 aprilie.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!