AcasăNewsIsarescu: Nu pot sa neg ca nu am intervenit pe curs, pentru...

Isarescu: Nu pot sa neg ca nu am intervenit pe curs, pentru ca este prea evident

Guvernatorul Bancii nationale a admis, ieri,  ca institutia a intervenit pe curs. De asemenea, acesta a anuntat ca atat el cat si intreg Consiliul de Administratie al BNR va merge la audierea de la comisiile Senatului programata pentru data de 12 februarie.

„Orice taraboi costa. Miscarea aceea, care nu ne-a surprins, ne asteptam, a fost periculoasa, peste noapte. Leul era plimbat si a aparut o recomandare a unei banci mari: vindeti Romania. (…) Nu am avut momente usoare. Recunosc. Nu pot sa neg ca nu am intervenit, pentru ca este prea evident, dar nu comentez, ca am intervenit”, a afirmat Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR, in cadrul briefing-ului de presa, dupa sedinta de politica monetara. De asemenea, acesta a mentionat ca, intr-una dintre noptile acelei perioade, angajatii institutiei au urmarit evolutia cursului. „Nu comentam interventiile pe piata valutara dintr-un motiv foarte clar: (…) ne ducem la batalie cu pieptul gol si mai spunem si ce arme avem. Nu stiu daca este cea mai buna comparatie”, a mai spus Isarescu. Din 2006, leul este total convertibil, iar aceasta este una dintre pietele din Romania care functioneaza cel mai bine, a reamintit Guvernatorul BNR. „Credeti ca un asemenea avantaj se obtine pe ochi frumosi? Inseamna credibilitate, rezerve”, a subliniat Isarescu. In acest context, Guvernatorul a raspuns acuzatiei ca institutia tine rezervele in strainatate. „Unde vreti, nene, sa le tin? Sunt rezerve internationale! Credeti ca euro, dolarii stau aici in beci la Banca Nationala. Nu, stau in conturi in strainatate. Acum este nebunia cu aurul…”, a mai spus Isarescu. In legatura cu audierea din Senat, Isarescu a fost sec:  „Am primit, in sfarsit, o invitatie valida”.

author avatar
Andrei Coman
491 afisari

5 COMENTARII

  1. Opinați că este vizibi în activitatea domnului guvernator Isărescu că „s-a calificat” pentru activitatea de bancher la locul de muncă, dumnealui „debutând” în domeniu ca necalificat pentru o astfel de activitate, având calificare în comerț exterior? Remarcați că și speculatorii de valute erau de asemenea necalificați ?
    Opinați că astfel de „exemple” o încurajează și pe doamna Olguța Vasilescu să solicite funcții pentru care i s-a zis că nu este „calificată profesional”, neavând studii de specialitate ?
    Remarcați faptul că în alte domenii ,cum sunt de exemplu justiția,medicina, studiile în domeniu sunt obligatorii ?

  2. Domnul guvernator Isărescu a avut și câteva intervenții publice despre funcționarea comerțului cu valute, ?

  3. Din titlu reiese că nu a intervenit. Apoi, că a intervenit. Din ce zice Mugurel înțelegem că nu a intervenit, dar a intervenit. :)) Cineva e varză, ori Coman, ori Isărescu, ori amândoi. Bine, bine, toată țara e varză.

  4. Tradarea, Drept Penal – Conform Legii Nescrise a Strabunilor Mei,Talharul Isarescu si ceilalti talhari cu sorturi si epoleti trebuie condamnati la moarte,pedeapsa este cu Moartea.
    Infractiune care face parte din grupul infractiunilor contra Sigurantei Statului, prevazute in t. I, art. 155, C. pen., partea speciala; consta in fapta cetateanului roman sau a persoanei fara cetatenie, domiciliata pe teritoriul roman, de a intra in legatura cu o putere sau cu o organizatie straina ori cu agenti ai acestora, in scopul de a suprima sau stirbi unitatea si indivizibilitatea, suveranitatea sau independenta statului, prin actiuni de provocare de razboicontra tarii sau de inlesnire a ocupatiei militare straine, ori de subminare economica sau politica a statului, ori de aservire fata de o putere straina, sau de ajutare a unei puteri straine pentru desfasurarea unei activitati dusmanoase impotriva sigurantei statului……. https://www.youtube.com/watch?v=EuztbN1HjTA

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger