Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Isarescu isi numara AMR-ul

Isarescu isi numara AMR-ul

Autor:

Cu fiecare aparitie publica, Darius Valcov da de inteles ca, din toamna, Banca Nationala va avea o noua conducere. Asadar, zilele lui Mugur Isarescu sunt numarate sau, ca sa respectam adevarul rostit in soapta printre finantistii din Capitala, guvernatorul insusi a inceput sa-si numere AMR-ul; nu una, ci mai multe voci apropiate lui Isarescu sustin acest lucru, bazandu-se exclusiv pe semnalele transmise chiar de viitorul fost sef al BNR!

 

isarescu Isarescu isi numara AMR ul

Grija pentru bunastarea bancilor ii va pune capac eternului guvernator al BNR

Consilierul primului-ministru a vorbit la Antena 3 despre soarta guvernatorului Bancii Nationale, iar frazele folosite de Valcov indica faptul ca PSD deja l-a condamnat pe Mugur Isarescu. I se reproseaza, printre altele, lipsa patriotismului manifestata printr-o atitudine obedienta fata de finantele mondiale, ale caror interese in Romania le-a promovat si aparat.

darius valcov Isarescu isi numara AMR ul

Consilierul premierului Dancila nu se lasa si tine cu dintii de schimbarea conducerii Bancii Nationale

Pornind de la subiectul repatrierii aurului, Darius Valcov l-a atacat pe Mugur Isarescu, afirmand ca BNR pierde anual zeci de milioane de euro sub aceasta guvernare paguboasa. „Romania, sub administrarea BNR, are 36 de miliarde de euro – 3,6 miliarde sunt in aur, ma refer la cele 103 tone, iar restul de 33 de miliarde in valuta – euro, dolari si asa mai departe, bani tinuti in depozit. Daca Romania vrea astazi sa se imprumute 33 de miliarde de euro, ar trebui sa plateasca aproximativ un miliard de euro pe an, daca imprumutul ar fi pe 10 ani; atat ne-ar costa pe noi, ca tara. BNR, in schimb, administreaza portofoliile acestea pe care le are, adica 33 de miliarde, plus aurul, si obtine, in 2017, atentie, minus 80 de milioane de euro! Deci Banca Nationala administreaza portofolii de o asemenea valoare si obtine minus 80 de milioane de euro, ca tot zicea BNR ca nu le-am citit rapoartele! Ba, tocmai, ca le-am citit raportul! Cam asta este situatia in Romania, cand unii se cred mai destepti si pe viata intr-un anume loc. Probabil ca noul guvernator si echipa noua de la BNR sa fie o echipa noua de patrioti; altfel, Romania nu va putea sa scoata capul din tarana”.

Bancherii admit: OUG114 urmareste binele Romaniei!

Atat de criticata de mass-media aservita, controversata OUG114 primeste recunoasterea bancherilor – „Taxa pe lacomie” urmareste doar binele Romaniei! Dezvaluirea ii apartine lui Darius Valcov, care a povestit cum au decurs „negocierile” cu bancile „oropsite”. „S-au facut analize pe documentul care a fost prezentat de Guvern, pe documentele prezentate de catre banci, pe cerintele lor, s-a facut o comparatie cu situatia care se regaseste in Europa si la unele solicitari s-a dat curs, dar la principii nu s-a renuntat. Unii dintre cei care au pus presiune au fost chiar corecti si au spus – «stim ca ceea ce spuneti este adevarat, stim ca la modul in care aparati Romania au aparat si alte tari si alte tari au castigat mult mai devreme aceste avantaje si acum vreti si dvs sa castigati., dar parca vreti deodata». Probabil, trebuie sa vrem in felii, adica luam o ratie de libertate, o ratie de curaj in fiecare an. Asa, sa vii in doi-trei ani de zile si sa-ti iei toata ratia, te trezesti ca vine cineva si spune «stai un pic, ca tu esti prea mic, stai jos, nota 4»”.

Deloc surprinzator, afirmatiile lui Valcov contrazic un raport al BNR, care estimeaz ca OUG114 va avea un impact foarte dur asupra sistemului bancar. „Specialistii” lui Isarescu apara institutiile financiare straine care opereaza pe piata romaneasca si sustin ca 85% dintre banci vor intra pe pierdere, iar restul vor avea nevoie de capital suplimentar. Mai mult, ar scadea si creditarea cu cateva miliarde de lei, la fel si cresterea economica a tarii etc, cunoasteti placa – Romania risca intrarea in incapacitate de plata, ne da na-na Comisia Europeana, fug investitorii. Ca sa evite acest scenariu sumbru, Romania trebuie sa nu taxeze deloc bancile, ba sa le acorde si alte facilitati, daca se poate (din filosofia isaresciana).


11 comentarii to Isarescu isi numara AMR-ul

 1. cobe

  Cum adica,isar+escu nu a fost numit,de stapanii Coloniei in functia asta,pe viata,mare mirare.Oricum tot stapanii vor numi,in locul moastei de la bnr(fosta a tarii),tot un mercenar ce la va apara marile interese financiare din Colonie.

 2. tibi

  Din articol razbate veselia prosteasca a autorului, ca un om care si-a dovedit 30 de ani profesionalismul va fi inlocuit, ca si cum Romania da pe-afara de oameni capabili.
  Pe de alte parte afirmatiile infractorului Valcov sunt clasificate ca adevaruri de netagaduit cand in fond pot fi minciuni ordinare. Peste juma de an cand ii va expira mandatul lui Isarescu, Valcov va fi parcat la Jilava acolo unde e locul hotilor…

 3. Anonymous

  Cineeee??? Patriot?? Poate în propria crama!

 4. Boc

  La noi in oras

 5. Boc

  Jidanii si tziganii care put sunt amendati cu 400 lei iar daca se constata paduchii sunt tremisi la dus

 6. Ilie

  Isare treaba clara Valcov muta aurul din Anglia in cimitir ca rezerva.

 7. Anonymous

  mare necaz ca nu au luat closca cu pui nu mai aveau probleme

 8. ??????

  Opinați că academicianul Isărescu, cu academicianul Dăianu, consilierul Vasilescu și ceilalți specialiști de la BNR au înțeles că aurul intrat în rezerva publică, fiind bun public, nu poate fi dat în garanție pentru împrumuturi, că nu este aur din rezerva internațională constituită din tranzacții și achiziții din piața de profil ?
  Deci, remarcați că și bunurile sunt bunuri proprietate publică și bunuri proprietate de stat, iar rezervele de aur sunt rezerve publice și rezerve internaționale constituite din tranzacții și achiziții ?
  Articolul 136 din Constituție zice că bunurile proprietate publică sunt inalienabile, ?


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!