AcasăNewsIsarescu ii vede miliardari pe romani

Isarescu ii vede miliardari pe romani

Vine Craciunul si, in lipsa unor credite cu dobanda mica sau a altor oferte tentante, Mugur Isarescu s-a apucat sa imparta statistici. Da cu cifrele in stanga si-n dreapta, ca doar nu-l costa nimic, ba e posibil sa-i si reuseasca smecheria, in sensul c-or cadea in plasa vreo trei, patru romani naivi.

Iata ce ne spune matusalemicul guvernator al BNR: conform calculelor domniei sale, avutia neta a populatiei s-a majorat cu circa 8% in trimestrul al doilea din 2018 fata de aceeasi perioada a anului precedent. Iar romanii detin acum 1.928,7 miliarde de lei. „Sunteti miliardari, ‘ra-ti ai dracu’ sa fiti, si tot va plangeti!”, cum s-ar zice prin popor. Cica romanii s-au imbogatit pe fondul cresterii detinerilor de active imobiliare (un plus de 9%), dar si datorita avansului activelor financiare (3% plus).  Intitulat pompos „Raport asupra stabilitatii financiare”, editia decembrie 2018, Anul III, nr. 6, studiul realizat de specialistii lui Isarescu este, de fapt, un „accesoriu” excelent pentru buda din fundul curtii. In raportul asta nu se spune un cuvant despre scaderea nivelului de trai, nicio vorba de preturile nesimtite practicate de multinationale, iar discrepanta la nivelului salariului stat – privat e si ea trecuta sub tacere. Romanii o duc de pe o zi pe alta, in tara sunt orase cufundate la propriu in bezna, cel mai mare procent din veniturile lunare se duce pe mancare, dar Isarescu ne face miliardari.

Tot e bine, doar romanul este invatat sa-si fure singur caciula. Ce mai conteaza ca averea populatiei este inca departe de nivelul de 2.047,2 miliarde de lei, atins la final de 2008, inainte sa ne azvarle Traian Basescu si brelocul sau, Bocanila, in malaxorul FMI! „Metodele de investire alese de cetateni pun in evidenta necesitatea diversificarii plasamentelor, intrucat cea mai importanta pondere in activele acestui sector este detinuta de depozite si numerar – 40% la suta”, am citat din raportul BNR.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
251 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger