Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Isarescu ii baga in boala pe guvernanti

Isarescu ii baga in boala pe guvernanti

Autor:

Amenintarea proferata de Mugur Isarescu in ultima vreme (”Va creste inflatia!”) a ajuns sa streseze si Executivul Dancila. Asta dupa ce Institutul National de Statistica a confirmat urcarea ratei inflatiei la 4,32%.

 

isarescu Isarescu ii baga in boala pe guvernanti

Cobita de cucuveaua Mugur Isarescu, cresterea inflatiei isi arata coltii

Publicarea datelor INS l-a alertat pe actualul ministru de Finante. ”Trebuie s-o luam in calcul (cresterea inflatiei – n.r.) in cadrul Ministerului Finantelor. Dar, sa nu uitam ca nu stau la baza doar factorii interni. Voi avea o discutie cu guvernatorul BNR pentru a vedea care sunt actiunile comune. Poate saptamana viitoare”, a comentat situatia ministrul Eugen Teodorovici, nu inainte de a recunoaste ca este ingrijorat de cresterea inflatiei. O reactie absolut fireasca de altfel din moment ce, conform INS, marfurile alimentare s-au scumpit cu in medie cu 3,79% fata de luna ianuarie 2017, preturile marfurilor nealimentare au urcat cu 6,23% in comparatie cu aceeasi perioada iar preturile serviciilor au crescut si ele cu 0,9%. Cresterea inflatiei la 4,3% o preocupa si pe prim-ministra Viorica Dancila, care s-a aratat dornica si ea sa poarte cat mai repede o discutie pe aceasta tema cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu. ”Dupa cum stiti, politica bugetara si fiscala este a Guvernului, politica monetara este legata de Banca Nationala. Deci, eu cred ca putem tine lucrurile sub control. Voi avea o discutie cu domnul guvernator”, a precizat la randul ei, tot ieri, Viorica Dancila.


1 Comentariu la Isarescu ii baga in boala pe guvernanti

  1. cobe

    Nu-i mai ziceti banca nationala a Romaniei,aceasta titulatura nu i se mai potriveste din 1990,in primul rand suntem o Colonie cu acelasi nume si in al doilea rand aceasta societate fara actiuni,proprietate a stapanilor coloniei,indeplineste pas cu pas ordinele venite din exterior de la stapani,este foarte vizibil si clar.Cum pot exploata stapanii pe indelete colonia,prin toate mijloacele si metodele intr-un mod meticulos si barbar,cursul valutar fiind doar un mijloc destul de eficace,evaziunea fiscala a multinationalelor,redeventele sunt dictate tot de stapanii coloniei,acestea fiind la nivelul zero spre minus circa si ceva.In schimb le merge foarte bine mercenarilor angajati la aceasta banca,sau bancuri,de catre stapanii coloniei,fiind angajati pe viata sau pana cand stapanii renunta in favoarea altor stapani.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!