Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Isarescu, declaratie soc: Romanii nu sunt prizonierii bancilor, ci ai propiilor aspiratii

Isarescu, declaratie soc: Romanii nu sunt prizonierii bancilor, ci ai propiilor aspiratii

Autor:

“Romanii care au luat credite pentru a-si cumpara case nu au devenit prizonierii bancilor, ci ai propriilor aspiratii”. Socanta si aroganta declaratie apartine lui Mugur Isarescu, guvernatorul BNR. Dragi romani, de azi e unul mai arogant decat Dragnea, mai de hulit decat Firea si mai detestat decat Dancila. Si nu pentru ca lui, guvernatorului, i s-au indeplinit aspiratiile (avere, podgorii, afaceri). Ci pentru ca seful BNR considera “aspiratie” faptul ca romanul munceste pe branci si-si ia de la gura ca sa aiba un acoperis deasupra capului unde sa-si creasca odraslele.

 

isarescu Isarescu, declaratie soc: Romanii nu sunt prizonierii bancilor, ci ai propiilor aspiratiiCum a lasat de inteles si pana acum, Mugur Isarescu moare de grija bancilor, nu a romanilor. “Stabilitate financiara” in opinia lui inseamna doar aia care au trebuie sa aiba in continuare. “Prin Raportul asupra stabilitatii financiare, Banca Nationala a Romaniei vrea sa promoveze o discutie serioasa despre creditul ipotecar, nu una de tipul <<alba-neagra>>, cu lozinci care fac referire la descurajarea creditarii de catre banca centrala”, a spus ieri Isarescu. Acesta a daugat ca raportul din acest an evidentiaza si riscul de nerambursare a creditelor, iar acest risc poate fi atenuat de gasirea unui echilibru intre aspiratii si riscuri. ”Se spune ca oamenii care si-au luat case au devenit robii bancilor. Nu au devenit robii bancilor. Ei au devenit prizonierii unei aspiratii pe care doreau sa si-o indeplineasca, de a-si face o casa. De a-si face o casa rapid, fara sa astepte 20-30 de ani, dotata de la inceput, pe care s-o plateasca in 20-30 de ani”, a spus Isarescu. El considera ca tinerii care isi iau un credit ipotecar trebuie sa fie constienti de riscurile asumate. ”A cumpara in tinerete o casa, si inca una mobilata, este un lucru extrem de serios. Prin acest raport, vrem sa promovam o discutie serioasa despre creditul ipotecar. Nu o discutie de tipul <<alba-neagra>>: Banca Nationala descurajeaza sau omoara creditul. Pai, asta vrem sa promovam? Cu lozinci din acestea care nu spun mai nimic?”, a spus Isarescu. Nimeni nu contesta riscurile unui credit ipotecar, dar, iertati-ne, domnule Isarescu, cand trebuie sa-si cumpere omul o casa? La batranete? Cum sa economiseasca, avand in vedere ca mai bine de 50 la suta din venituri merg la stat pe nimic? De cand romanii indatorati pana in gat pentru o casa pot fi pusi la acelasi nivel cu unul care sa, zicem, a facut credit pentru o a treia sau a patra casa, ca poate cashul si l-a cheltuit aseara la Loft? Dar bancile ce riscuri si-au asumat, domnule Isarescu? Mai ales in 2008 cand numai ca nu te rugau in genunchi sa iei un credit de orice fel, amintiti-va creditele cu buletinul.


10 comentarii to Isarescu, declaratie soc: Romanii nu sunt prizonierii bancilor, ci ai propiilor aspiratii

 1. Ramurica

  Ba si una si alta!

 2. un mizantrop

  Daca ar vrea cineva sa puna un mot cacatului la varf, care se vrea elita conducatoare, acesta s-ar numi Isarescu. Are tot… si pretentii intelectuale, ca orice semidoct si precaritate morala, ca orice tradator de vocatie si ipocrizie maxima, cand se face ca moare de grija romanilor si mai pune o proptea la bancile straine, sa nu care cumva sa piarda vreun sfant…Asa cum “elita” procurareasca in frunte cu Kovesi a compromis total peseria de acuzator public si i-a aratat pe “profesionistii” parchetari in rusinica goala, asa si cu Isarescu, refugiat din suburbia politicii la umbra protectoare a Grupului Bildelberg, sau ala de la Roma (ca nu sunt un “apropiat”…). Te gandesti, daca “oculta mondiala” se sprijina (chiar si la nivel de talpa) pe astfel de indivizi faradetara si caracter, ce, naiba,sa mai speram?!

 3. Ioana S.

  In concluzie,lasati i doar pe bancheri sa ” aspire” ( sa viseze) la creditele voastre la care nu trebuie sa mai aspirati.

 4. ??????

  Opinați că despre guvernatorul BNR ar mai fi rămas ceva ce nu ar fi fost spus și care ar mai fi de spus decât faptul că după atâția ani de activitate ,cu contribuții evidente la contextul actual, este încă guvernator al BNR ?

 5. ??????

  Deci, opinați că guvernatorului BNR, atunci când “a ajuns” “bancher”, i s-au oferit și un număr nelimitat, decât de resursele proprii, ca la păcănele sau loz în plic, de încercări “de a deveni bancher” ?

 6. ??????

  Deci, ai zice și că de foarte mulți ani românii așteaptă ca și guvernatorul Isărescu să devină bancher ?

 7. ??????

  Observați totuși că până și Barroso a reușit să devină bancher ?

 8. ??????

  Opinați că aceia cu care își lucrează guvernatorul Isărescu ,”agoniseala”, ar putea fi, nemulțumiți, de “recompensarea prestațiilor” ?

 9. Emil din Văscăuți

  CE nu s-a înțeles din spusele stimabilului domn e că “leul greu mai are de slãbit 40%” Pentru conversia în euro” prin “inflații controlate de BNR” unde-i cell mai mare specialist.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!