AcasăNewsIsarescu, cu explicatii la Parlament: la intrebarea daca a fost manipulat Robor-ul...

Isarescu, cu explicatii la Parlament: la intrebarea daca a fost manipulat Robor-ul raspunsul este nu

Atat guvernatorul, cat si Consiliul de Administratie al Bancii Nationale al Romaniei se afla, la aceasta ora, in fata membrilor comisiilor economica si de buget-finante din Senat, cu lamuriri pe tema cresterii Robor-ului, la o parte a discutiilor fiind prezent si presedintele acestei Camere, Calin Popescu Tariceanu.

Incepand prin a sublinia faptul ca Banca Nationala nu este condusa de o singura persoana, ci de o „conducere colectiva” – asigurata de guvernator, prim-viceguvernator, doi viceguvernatori si cinci membri ai Consiliului de Administratie, Mugur Isarescu a dat o definitie a acestui indice si a sustinut ca „Roborul, ca dobanda de pe piata monetara interbancara, nu poate fi stabulit decat intre banci prin intelegere intre banci si este absolut normal”.

Mai mult, guvernatorul BNR a subliniat „intelegerea intre banci este ceva normal si nu este cartelara. Nu se poate sa se stabileasca o dobanda pe piata interbancara decat intre banci. (…) Deci Robor-ul este o dobanda stabilita intre banci (…) cu alte cuvinte, la intrebarea daca a fost manipulat Robor-ul raspunsul este nu. Categoric”.

236 afisari

4 COMENTARII

  1. Mda, pai se face un cartel din care sufera romanul increditat. E aceiasi Mărie da cu alta palarie. Ca atunci cand Carfur si Oşan si alti mercenari supun pretul pa parizer pe oferta in curs 7,9 sau 16 lei. Voi ce ziceti ce vor spune pret final? Toti dam parizeru cu 16 la oferta. Toti marim Robor cu 10 procente da… scadem maine 0,2 sa creada ca scade.

  2. Care BNR,aceasta asa zis banca nationala nu mai este a Coloniei de aproape 30 de ani,de cand a fost numit mercenarul asta guvernator,bnr intrand in proprietatea stapanilor externi.R-oborul nu este manipulat ci este manarit pe fata si nu dureaza mult timp hoteala doar 15 minute,ce eficienti sunt smenarii astia.Care stat de drept odata ce guvernatorul general,mai mult,al Coloniei este numit de stapanii externi,asa va fi si la sfarsitul anului.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger