AcasăNewsIsarescu, atac la romani

Isarescu, atac la romani

Imediat dupa ce a fost invitat la comisia din Senat, lui Mugur Isarescu au inceput, brusc, sa i se „agite” pietele si sa altoiasca leul si pe romanii si asa ingenunchiati de rate. Desi cursul euro/leu este un curs administrat exclusiv de BNR, Isarescu si clica dau vina pe atacurile speculative. Care atacuri, intre noi fie vorba, sunt pregatite tot din interiorul Bancii Nationale prin manipulare media, site-urile de casa ale BNR anuntand deja de doua zile ca traderii vor ataca masiv bietul leu. Nimic nou, cunoscut fiind modul de operare al lui Isarescu, insa pentru romani este apocalipsa financiara: 1 euro=4,7569 lei.

Ca lui Mugur Isarescu nu-i place sa fie luat la intrebari stie deja toata lumea. Iar invitatia la Senat pentru explicatii privind umflarea ROBOR-ului i-a picat greu si acum guvernatorul se razbuna pe romani. Ieri dimineata, indicele ROBOR la trei luni, in functie de care se calculeaza costul creditelor de consum in lei cu dobanda variabila, a crescut cu 0,06 puncte procentuale, pana la 3,03% pe an. La numai cateva ore, BNR lanseaza si torpila cursului euro. Sub manipularea media ca traderii pregatesc atacuri speculative 1 euro ajunge 4,7569 la BNR, iar la bancile comerciale cel mai mic pret fiind de 4,83. Este acelasi santaj practicat ca in septembrie 2017, cand Isarescu a evitat doua saptamani sa fie audiat si ca un facut a explodat ROBOR. Scopul guvernatorului BNR? Si acum, ca si atunci, santajul politic. Initial, a incercat santajarea politicienilor prin umflarea ROBOR, care a crescut de 5 ori in 7 luni. Acum, Isarescu a declansat “atacul” pe curs asa cum a procedat si in 1997 si in 2008, incercand sa panicheze populatia si sa-i puna la punct pe cei de la Putere. Ar putea apoi sa reaseze lucrurile si, de ce nu, sa pozeze din nou in salvatorul romanilor. Dar, inca o data intrebam: cu ce scop, domnule Isarescu? Un nou mandat in fruntea BNR? Are puterea Isarescu sa potoleasca tsunamiul de pe curs? Are! Dar nu vrea. Potrivit specialistilor in domeniu, Romania are un curs manipulat, administrat, dupa cum se lauda pe site-ul BNR chiar Isarescu. Asta inseamna ca, daca vrea Isarescu, poate duce cursul euro/leu in 4 sau in 5 in cateva minute. Dar prefera sa manipuleze si sa santajeze, nenorocind practic romanii si inventand atacuri speculative. Desi are obligatia sa intervina pe piata valutara, Banca Nationala a Romaniei nu o face. Prefera sa atace romanii care, iata, isi dau seama ca politica BNR e mai perversa decat politica politicienilor.

author avatar
Andrei Coman
1.213 afisari

3 COMENTARII

  1. Romanii sunt complet ignoranți.Suntem de fel foarte lași.Intr-un stat cu oameni normali ar fi fost de multă vreme detronat acest individ care dupa comportament pare ca s-a mutat in cramele pe care le deține.a

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger