AcasăNewsIranul, spionat cu soparle si cameleoni

Iranul, spionat cu soparle si cameleoni

Fostul sef al statului major iranian, Hassan Firuzabadi, a afirmat ca puterile occidentale au utilizat aceste specii de animale pentru ca pielea loc poate ”atrage undele atomice” in scopul de a spiona programul nuclear al Teheranului.

Hassan Firuzabadi, la ora actuala important consilier militar al ayatollahului Ali Khamenei, ghidul suprem al Iranului, a afacut aceste bizare afirmatii raspunzand presei locale cu privire la unele recente arestari ai unor ecologisti pe teritoriul tarii. Firuzabadi a indicat ca nu cunoaste motivul acestor arestari in schimb a afirmat ca Occidentul a folosit frecvent turisti, oameni de stiinta si ecologisti cu scopul de desfasura activitati de spionaj in Irak. ”Acum niste ani, anumite persoane au venit in Iran pentru a strange ajutoare pentru Palestina.

Hassan Firuzabadi consilierul ayatollahului Khamenei a dezvaluit agentii OO7 ai SUA reptilele

Noi am avut dubii cu privire la itinerariul lor. Apoi am gasit in posesia lor o varietate de specii de reptile de desert precum soparle si cameleoni. Am descoperit ca pielea acestor animale atrage undele atomice si ca ele actionau ca spioni nucleari care cautau sa localizeze minele de uraniu dar si activitatile nucleare ale Iranului”, a afirmat Firuzabadi. Aceste curioase declaratii intervin dupa decesul in inchisoare a unui profesor universitar ecologist irano-canadian de renume si arestarea mai multor colegi ai sai. Kavous Seyed Emani (63 de ani) era directorul Fundatiei pentru fauna persana, care activeaza pentru a proteja speciile pe cale de disparitie in Iran. Emami fusese arestat la 24 ianuarie, iar vineri familia sa a fost informata ca el s-a ”sinucis” in inchisoare. Duminica, un oficial din justitie a afirmat ca Emami a ”marturisit” crime legate de o ancheta pentru spionaj si ca sapte membri ai fundatiei sale au fost incarcerati. Universitari de prim rang din Iran i-au scris luni presedintelui Hassan Rohani pentru a-i cere explicatii cu privire la presupusa sinucidere in inchisoare a lui Seyed Emami, punand la indoiala versiunea oficiala, in timp ce familia sa a cerut efectuarea unei autopsii.

author avatar
Tudor Borcea
752 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger