AcasăNewsIranul si Rusia i-au propus lui Bashar sa mute armele chimice la...

Iranul si Rusia i-au propus lui Bashar sa mute armele chimice la Teheran

Portavionul nuclear USS Nimitz a ramas in Marea Rosie

O delegatie iraniana i-a facut o vizita lui Bashar al-Assad, ducand o propunere cel putin bizara: muta armele chimice la Teheran si poate scapi de atacul SUA!

Delegatia l-a asigurat pe Bashar ca transferul se va face sub supraveghere militara ruso-iraniana, iar la intrunirea G20 va primi o bila alba pentru aceasta inteleapta miscare.

Portavionul nuclear USS Nimitz a ramas in Marea Rosie

Bashar „se increde” in Congresul american

Surse militare sustin ca presedintele Comitetului pentru Afaceri Externe al Iranului, Ala-Eddin Borujerdi, i-a explicat lui Bashar cum Hassan Rouhani si Vladimir Putin s-au inteles sa faca un „dosar” cu armele chimice si transferul catre Teheran, care o sa-i fie prezentat lui Obama la intrunirea G20 din 6-7 septembrie de la St. Petersburg. Totodata, sustin sursele militare, Bashar ar fi fost asigurat ca, dupa ce va trece criza, isi va putea lua „jucariile” inapoi, pe sestache. Un motiv principal pentru aceasta propunere ar fi insa ca formula si o parte din substantele folosite in amestecul neurotoxic ar fi de provenienta iraniana, ceea ce ar da un motiv in plus pentru a deveni tinta unor atacuri militare „chirurgicale”. Bashar insa este foarte increzator ca Congresul nu-i va da OK-ul lui Obama pentru razboi, cum a patit aliatul sau britanic. Ca sa dea sanse de izbanda acestui plan „secret”, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anuntat ca va stabili de urgenta o conferinta axata pe tema „Orientul Mijlociu – zona libera de arme de distrugere in masa”, cu bataie lunga, evident spre Israel si capabilitatile sale nucleare.

Mesajul copiilor care au mai ramas in Maarat al-Numan

Obama vrea un razboi mai extins

Si daca tot a cerut aprobarea Congresului, analistii politici sustin ca Obama vrea, de fapt, sa iasa din „actiunea limitata”, de pedepsire a lui Bashar si sa purceada la una care sa aiba si finalitate fireasca: inlaturarea lui de la putere. Obama cere sa i se aprobe „tot ceea ce este necesar in conexiune cu utilizarea armelor chimice si alte arme de distrugere in masa in conflictul din Siria”, ca „sa poata preveni sau impiedica proliferarea sau utilizarea acestora”, pentru „a proteja SUA si partenerii sai de astfel de arme”. Ehee! De aici poate iesi o epopee razboinica, care sa depaseasca granitele Siriei si care sa includa pe lista tintelor si gruparile trecute pe lista teroristilor si care actioneaza in Siria, Liban etc. Portavionul nuclear USS Nimitz, impreuna cu suita sa de patru distrugatoare si un crucisator, a primit ordin duminica noaptea sa ramana in Marea Rosie. Stim! Just in case! Priviti mai jos mesajul copiilor care au mai ramas in orasul Maarat al Numan pentru Congresul american.

[youtube]SxmJJFJvU30[/youtube]

author avatar
Adina Mutar
437 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger