AcasăNewsIranul a strigat: „Jos America, Marele Satan”

Iranul a strigat: „Jos America, Marele Satan”

Iranienii o tin una si buna: „Down with USA”

In ciuda reluarii „relatiilor istorice” dintre Iran si SUA, plus restul lumii occidentale, la 35 de ani de la Revolutia Islamica, iranienii au strigat: „Jos America, Marele Satan” si „Moarte Israelului”.

Responsabilii iranieni cu mass media au incercat in zadar sa cenzureze fotografiile cu pancardele „incriminatorii”.

Iranienii o tin una si buna: „Down with USA”

„Americanii nu pot face chiar nimic”

Ce discuta oficialii iranieni si moderatul Hassan Rohani cu omologii lor din SUA si UE e una, dar cand e vorba de credibilitate la poporul elector, discursul se schimba. Zeci de mii de iranieni au iesit pe strazi pentru a marca Revolutia Islamica, prilej cu care presedintele iranian a tinut un discurs inaltator, despre cat de puternic este Iranul. „Eu le spun clar acelora care au iluzia ca pe masa exista optiunea unei amenintari impotriva natiunii noastre ca trebuie sa-si schimbe ochelarii, caci optiunea unei actiuni militare impotriva Iranului nu se afla pe nicio masa in lume”, a declarat Rohani. SUA tocmai declarase ca mentin sanctiuni, plus optiunea militara, ca sa se asigure ca Iranul respecta angajamentele in privinta programului nuclear. Seful Garzii Revolutionare, generalul Mohammad Ali Jafari, a subliniat ca „americanii nu pot face chiar nimic la adresa Iranului, care are capacitate militara extraordinara”.

Test cu rachete balistice

Si ca sa demonstreze cat de hotarati sunt in privinta unei „optiuni” militare, presedintele iranian, Hassan Rohani, a anuntat ca Armata a efectuat un test balistic cu rachete de raza lunga de actiune, care a fost un succes. Una dintre rachete, Bina, face parte dintr-o generatie noua, ghidata prin radar, iar cealalta e „invizibila” sistemelor radar. Rusii tocmai vroiau sa demonstreze ca Iranul nu reprezinta nicio amenintare, pentru nimeni si ca nu mai e nevoie de scut antiracheta american!

author avatar
Adina Mutar
195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger