AcasăNewsIranul a desfasurat nave de razboi in apele teritoriale ale Sudanului

Iranul a desfasurat nave de razboi in apele teritoriale ale Sudanului

Navele militare iraniene primite cu fast de sudanezi

Un convoi de nave militare iraniene a fost primit in portul Sudan, dupa atacul aerian asupra uzinei militare unde se fabricau rachete Shahab, sub licenta iraniana.

Navele militare iraniene primite cu fast de sudanezi

Sudanul a acuzat Israelul pentru acesta atac si a cerut la ONU sa se aplice sanctiuni statului evreu.

Primire cu fast

Convoiul militar iranian a fost primit cu ceremonie in portul Sudan, unde comandantii navelor si sefii Marinei sudaneze si-au dat asigurari de „pace si prietenie”. Insa Israelul nu vede deloc evenimentul ca pe unul pasnic, ci doar ca pe unul care intareste cooperarea militara intre Iran si Sudan, doua state inamice. In repetate randuri, Israelul a acuzat Iranul ca aprovizioneaza cu rachete gruparea libaneza Hezbollah, cu care aceasta hartuieste statul evreu. Presa israeliana a relatat ca opt bombardiere F15 au distrus „o baza iraniana” din Yarmouk, Sudan, unde erau depozitate rachete Shahab, „un arsenal strategic” pentru Iran.

Teama de rachetele Ababil-T

Recent, Iranul a anuntat ca a inceput constructia unei drone purtatoare de rachete, a carei  raza de actiune este de 2000 de kilometri. Conform surselor israeliene, echipamentele electronice ale dronei Ababil-T sunt capabile sa dezafecteze sistemele electronice ale inamicului, fiind construite in special sa produca distrugeri celor americane si israeliene. Drona poate acoperi Orientul Mijlociu, inclusiv Israelul, care se teme ca Iranul va duce astfel de rachete in Liban si in Sudan.

author avatar
Adina Mutar
327 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger