AcasăNewsIPS Teodosie, din nou in vizorul DNA. Reactie la nivelul Arhiepiscopiei Tomisului

IPS Teodosie, din nou in vizorul DNA. Reactie la nivelul Arhiepiscopiei Tomisului

Dupa ce DNA-ul a anuntat, pe fondul prezentei inaltului prelat la DNA Constanta, orele trecute, ca IPS Teodosie are calitatea de suspect intr-un nou dosar, dinspre Arhiepiscopia Tomisului s-a transmis un punct de vedere, in care se transmite ca „este surprinsa de evolutia unui dosar penal”.

Reactia Arhiepiscopiei Tomisului, concretizata printr-un mesaj postat pe site-ul oficial, aduce in discutie o situatie pe care ar fi sesizat-o procurorilor chiar reprezentantii acestei eparhii, in toamna lui 2017.

Iata ce precizeaza oficialii Arhiepiscopiei Tomisului:

„Urmare a chemarii IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, astazi la DNA Constanta, Arhiepiscopia Tomisului face urmatoarele precizari:

In luna octombrie a anului trecut, Arhiepiscopia Tomisului a depus o plangere penala la DNA Constanta cu referire la presupuse fapte de natura penala savarsite de catre doi angajati ai institutiei, preot Stefan Aurelian (consilier agricol) si preot Braescu Emil-Cosmin (inspector), impreuna cu alte persoane fizice si juridice din afara Arhiepiscopiei, in cadrul activitatii agricole desfasurate in Eparhie.

In mod surprinzator, acest demers a fost interpretat de catre procurori ca fiind ilegal, motiv pentru care, astazi, s-a adus la cunostinta calitatea de suspect pentru IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, preot Poalelungi Neculai (sef compartiment audit) si preot Stoichin Ciprian (consilier administrativ bisericesc).

Mentionam ca, anterior, urmare a acestei plangeri, DNA Constanta a inceput urmarirea penala „in rem” si apoi a continuat urmarirea penala fata de Braescu Emil (atasam documentele), ceea ce atesta ca faptele erau reale, urmand ca procurorul sa stabileasca implicarea celor reclamati in savarsirea faptelor.

Apreciem ca daca Arhiepiscopia Tomisului nu ar fi reclamat de indata ce a luat la cunostinta despre asemenea fapte, exista posibilitatea de a fi pusa sub acuzare pentru fapte pe care nu le-a savarsit, dar le-ar fi tainuit.”

sursa foto: facebook.com/arhiepiscopiatomisului.ro

86 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger