Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » iPhone-ul s-a nascut din ura si orgolii

iPhone-ul s-a nascut din ura si orgolii

Autor:

Cel mai spectaculos aparat IT din istorie a fost produs datorita inversunarii raposatului Steve Jobs fata de produsele companiei  Microsoft.

 

what it was like when apple announced the original iphone seven years ago today 1 iPhone ul s a nascut din ura si orgolii

Steve Jobs ii facea pe cei de la Microsoft “idioti”

„Totul a inceput pentru ca Steve il ura pe omul asta de la Microsoft”, spune Scott Forstall, fostul director al segmentului de software de la Apple. Salariatul Microsoft era o cunostinta de-a lui Jobs care se lauda cu noul produs al firmei, o tableta-computer, care dispunea de “stiloul” folosit pentru ecranele tactile. „De fiecare data cand Steve se intalnea cu tipul asta, se intorcea nervos si iritat”, isi aminteste Forstall. Steve Jobs ii numea pe cei de la Microsoft „idioti” pe motivul ca „nu ai de ce sa folosesti un stylus, te nasti cu zece stylus-uri”. Revoltat dupa o astfel de intalnire cu angajatul de la Microsoft, intr-o zi de luni, Jobs a ajuns la Apple si a spus: „Hai sa le aratam cum se face”. Si asta a facut: dezvoltarea iPhone-ului s-a numit “Proiectul Mov” si a fost atat de secret incat nici oamenii de la Apple nu aveau voie sa vorbeasca cu familiile lor despre ce lucrau. „Normal ca toata secretomania a fost un impediment. Dar in acelasi timp, era atat de multa valoare acolo incat nimeni nu stia ce urmeaza”, metioneaza  Nitin Ganatra, fost director al ingineriei pentru aplicatiile iOS.  Ultgerior, Apple a vandut peste 1 miliard de iPhone-uri, transformandu-l in cel mai de succes produs din toate timpurile. Horace Dediu, comentator al industriei de telefoane mobile, estimeaza ca vanzarile dispozitivelor si aplicatiilor iOS, vor genera impreuna  profituri de peste 1 trilion de dolari, pana la sfarsitul anului 2017.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!