AcasăNewsIon Lucian, inmormantat cu onoruri militare in aplauzele publicului!

Ion Lucian, inmormantat cu onoruri militare in aplauzele publicului!

Actorul Ion Lucian, fondatorul Teatrului Excelsior, a fost inmormantat, marti, la cimitirul Bellu din Capitala, cu onoruri militare, in aplauzele a sute de colegi de breasla, prieteni si admiratori.

Printre cei care au venit la slujba de inmormantare de la cimitirul Bellu s-au numarat actorii George Mihaita, George Ivascu, Sebastian Papaiani, Ion Haiduc, Marin Moraru, Virgil Iantu, Cornel Todea, Cristian Sofron, cantautorul Nicu Alifantis, vedeta TV Virgil Iantu si scriitorul si senatorul Radu F. Alexandru.

Ion Haiduc l-a descris pe Ion Lucian ca fiind „actorul cu cei mai multi spectatori”, in timp ce Sebastian Papaiani a rememorat intalnirea cu maestrul, din tinerete. Papaiani a spus ca lui Ion Lucian ii placea sa construiasca si sa indrume tinerii. El a mai amintit de lupta lui Ion Lucian pentru a construi noul Teatru Excelsior din Bucuresti, dar si modul in care actorul a inspirat si a ajutat generatii intregi de artisti.

La inmormantare au participat peste 300 de persoane.

Mormantul lui Ion Lucian se afla pe Aleea Artistilor, alaturi de criptele unde se odihnesc Emil Hossu, Cristian Paturca si Tatiana Stepa.

Actorul Ion Lucian, care a murit sambata seara, poate fi descris ca o persoana care si-a petrecut intreaga viata sub semnul teatrului; una dintre cele mai mari bucurii pe care acesta le-a avut a fost deschiderea, anul trecut, a noului sediu al Teatrului Excelsior din Capitala, al carui director a fost.Ion Lucian urma sa primeasca, in martie, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC) din Capitala, dar ceremonia a fost amanata, din cauza bolii artistului. El a fost internat pe 11 martie, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, cu suspiciune de bronhopneumonie si anemie, iar sambata seara, maestrul a trecut in nefiinta.

author avatar
Ciprian Purice
304 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mda, pretuirea dupa moarte este cam tarzie … De ce nu i-au aratat ca-l pretuiesc in timpul vietii?!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger