Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ion Iliescu da de dracu’ si in dosarul Revolutiei

Ion Iliescu da de dracu’ si in dosarul Revolutiei

Autor:

Dupa ce a fost anuntat de extinderea anchetei in dosarul Mineriadei din 13 – 15 iunie, fostul sef de stat care i-a luat, in 1989, locul lui Nicolae Ceausescu a aflat ca urmarirea penala a fost extinsa in ceea ce-l priveste si in dosarul Revolutiei.

 

ion iliescu Ion Iliescu da de dracu’ si in dosarul Revolutiei

Sinergia faptelor din dosarul Revolutiei si meandrele concretului din dosarul Mineriadei ii dau mari batai de cap lui Ion Iliescu acum, la batranete

Complet retras in ultimii ani, Ion Iliescu tace ca pestele atunci convocarile procurorilor il silesc sa iasa in lume. Chemat pentru a-i fi comunicat extinderea cercetarilor in dosarul Revolutiei, Iliescu a tacut, ieri, malc atat la venirea cat si la plecarea de la Parchetul General, situatie in care avocatului Adrian Georgescu  i-a revenit sarcina de a clama nevinovatia clientului sau: ”Nimeni nu se asteapta sa fie pus sub acuzare. Nici dumneavoastra nu cred ca ati avea astfel de asteptari. La momentul ala, credeti ca cineva se gandea ca peste 30 de ani o sa raspunda pentru o chestiune care la vremea aia i s-a parut o absolut onesta? A fost de buna credinta suta la suta”. Un enunt facut in mod evident fara consultarea ranitilor si rudelor celor morti la Revolutie, caz in care aparatorul Georgescu ar fi aflat ca multa lume de abia asteapta punerea sub acuzare si mai ales condamnarea lui Ion Iliescu. Cat priveste strict extinderea cercetarilor, procurorii i-au comunicat lui Iliescu – care era deja suspect pentru pentru infractiuni contra umanitatii comise in perioada 27-31 decembrie 1989 – ca va fi cercetat acum, pentru acelasi tip de infractiuni, si pentru fapte care au avut loc in perioada 22-27 decembrie 1989. Ceea ce include atat revolutia in sine (pe care procurorii inclina sa o considere acum ”o lovitura de stat”) cat si executarea cuplului Ceausescu – operatiune despre care se spune acum ca ar fi fost dictata de niste ”ordine venite de la varful ierarhiei militare”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!