AcasăNewsIolanda Balas-Soter, decorata post-morten de presedintele Iohannis

Iolanda Balas-Soter, decorata post-morten de presedintele Iohannis

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a decorata post-mortem pe fosta mare atleta Iolanda Balas-Soter, decedata vineri, la varsta de 79 de ani.

„In semn de inalta apreciere pentru intreaga activitate pusa in slujba sportului de performanta, contribuind, pe aceasta cale, la afirmarea pe plan international a scolii romanesti de atletism, precum si la promovarea valorilor olimpice in randul tinerelor generatii de campioni, Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul National «Steaua Romaniei» in grad de Mare Ofiter Iolandei Balas-Soter, multipla campioana olimpica”, informeaza Administratia Prezidentiala.
Legendara Iolanda Balas-Soter, una dintre cele mai apreciate figuri ale sportului autohton, al carei nume este cunoscut atat de generatiile tinere, cat si de cei care i-au urmarit evolutiile, in competitiile la care au participat, in urma cu cativa zeci de ani, a murit vineri, la varsta de 79 de ani. Trupul neinsufletit al fostei mari atlete va fi depus duminica la Capela Cimitirului Militar Ghencea. Ceremonia de inmormantare va avea loc luni, la ora 12.00

author avatar
Mihai Koblenko
196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger