AcasăNewsIohannis vantura sabia in gol

Iohannis vantura sabia in gol

Orgoliile lui Iohannis sunt pe cale sa genereze un razboi de lunga durata

Daca isi imagineaza cineva ca Iohannis va ceda vreun pic si va ajunge la vreo intelegere cu PSD, in ceea ce priveste numirea lui Liviu Dragnea ca prim-ministru, ei bine, se insala. Declaratiile lui din conferinta de presa, pe care nu s-a inteles de ce a mai tinut-o, nu lasa loc de interpretari.

 

Orgoliile lui Iohannis sunt pe cale sa genereze un razboi de lunga durata

Conferinta, spuneam, a fost inutila. Nu a adus nimic nou, nu a vorbit despre partidul care-l sustine si care inoata, zglobiu, intre penibil si ridicol cu rezultatele dezastruoase de la alegeri.

Constitutie? Ce e aia?

Singurul lucru evident a fost propriul orgoliu, prost escamotat in spatele unei legi care se bate cap in cap cu Constitutia. Legea invocata arata ca nu poate face parte din Guvern persoana care a suferit o condamnare penala. In cazul de fata, Dragnea. Constitutia, numita si „Legea legilor”, nu impune, in schimb, niciun fel de restrictii la numirea candidatului pentru functia de premier. Teoretic, legea in cauza ar trebui sa se subordoneze Constitutiei. Practic, insa, ea devine sabia cu care Iohannis va ataca mereu, ascutind-o pe tocila criteriilor de integritate morala de care PNL este realmente indragostit. Criterii care, insa, nu au functionat si cand el, Iohannis, a candidat pentru functia de presedinte al Romaniei si a depus juramantul, desi avea deranjuri mari tocmai cu Agentia Nationala de Integritate.

Romani, faceti tumbe!

Sa nu va imaginati ca aceste lucruri au fost dezbatute la conferinta. Nici pomeneala. Iohannis a declarat sec ca nu renunta la declaratiile anterioare, potrivit carora „criteriile de integritate raman in picioare”. Si ca va chema partidele la consultari. Si ca. Si ca. Niciun raspuns concret la cea mai delicata problema de dupa alegeri, care poate inflama nu numai clasa politica. Unde se va ajunge? Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, avertizeaza ca riscam o criza constitutionala de proportii. Pana se modifica legea in cele doua camere parlamentare si pana se adopta trece multa vreme. Iohannis, dupa cum il arata pornirile, o va retrimite in Parlament la modificare. Gaseste el o virgula care ii provoaca disconfort intelectual. Apoi, daca nu plimba legea si pe la Curtea Constitutionala, inseamna ca degeaba il cheama Iohannis. Pot trece si trei luni fara sa avem un guvern, iar bugetul, bunaoara, da-l dracului, caci nu este asta mai important decat dorinta lui de a-si impune vointa. Romania n-are decat sa faca si tumbe, daca tine neaparat, dar si alea trebuie facute numai dupa cum vrea el.

Dragnea i-a intors spatele

Dupa cum National anunta chiar inainte de alegeri, Dragnea nu accepta discutii la Cotroceni inainte de formarea noului Parlament. Si asta, in pofida invitatiei facute de Klaus Iohannis. Liderul PSD a anuntat deja ca pana ce noii alesi nu depun juramantul, nu se formeaza grupurile parlamentare, comisiile si nu se stie cu exactitate raportul dintre putere si opozitie, nu are ce cauta la Cotroceni. Mai mult, a precizat ca daca Iohannis nu va accepta propunerile PSD, va pica de fiecare data orice varianta venita din partea Presedintiei, chiar daca se va ajunge la dizolvarea Parlamentului, urmata de alegeri anticipate. Mai mult, a subliniat apasat ca PSD nu este interesat, sub nicio forma, de propuneri gen Vasile Dancu sau Gabriela Firea premier, venite de la Iohannis, atat timp cat optiunea partidului este cu totul alta.

author avatar
Valentin Boeru
2.295 afisari

11 COMENTARII

  1. Acum, in Romania, e in desfasurare o tentativa de abatere de la normele democratice. Astfel la nivelul presedentiei Romaniei, nu se respecta regulile legale privitoare la numirea primului ministru ca efect al castigarii alegerilor de catre PSD!

  2. Singurul lucru evident, ca sa il parafrazez pe autor, este ca un puscarias, da, un puscarias, chiar in timpul executarii pedepsei, vrea sa fie Prim Ministru. Acesta este singurul lucru evident. De sub fumul inbacsit razbate, insa, si groteasca nepasare a unor insi, ca acest Boeru, caruia putin ii pasa de imaginea tarii. Vrea un puscarias sa fie Prim Ministru? Pai sa fie, daca e de la PSD.
    Un gram de bun simt daca aceste cozi de topor ar avea ar intelege ca interesul Romaniei este sa nu se faca de ras in lume cu puscariasi in frunte. PSD-ul e mare, si vreau sa cred ca nu sta doar in Dragnea si Ponta. Cel putin asa se laudau saptamana trecuta, ca sunt plini de specialiste, iar acum nu gasesc nimic pe acolo decat un Puscarias. Alo, Boerule, trezeste-te, nene, ca prea multi nemernici a nascut tara asta, nu are nevoie si de tine.
    PSD a castigat alegerile. OK. O minima decenta, un minim respect fata de tara si de cei care i-au ales le impune sa nu manjeasca blazonul tarii propunand in frutea tarii puscariasi.

    • Ioane, ma bucur ca ai aparut. Mars la limba romana! Vezi ca ieri s-a scris de Basescu. Injura si acolo.

    • Mare filozof si analist mai esti postacule! „Puscarias” cum spui tu cu atata ardoare, nu inseamna ca si este cu adevarat si o stii prea bine si stie si ticalosul de la Cotroceni care a pus-o sus de tot pe gunoiul de Livia Stanciu care a dat sentinta asa cum a facut-o si in alte cazuri. Mai duceti-va la dracu de jeguri, va musca adevarul de cur, dar voi continuati cu propaganda voastra de doi bani, sustinandu-l pe sasalaul arogant care uraste tot ce e romanesc

  3. Daca social democratii refuza consultarile de la Cotroceni inseamna ca refuza sa nominalizeze un om pentru functia de prim ministru si atunci Presedintele este indreptatit sa caute alte solutii. E simplu ca buna ziua.

  4. Bai, Ion de Ion, unde l-ai vazut tu pe Dragnea la puscarie? Când? Esti dus cu capul?

  5. Bai nene,omul asta a fost condamnat ,pentru ca a cerut celor 8,5 mil. de romani sa VOTEZE plecarea de la Cotroceni a lui BASESCU ,care ne’a mancat zilele, 10 ani!….deci o cauza colectiva …..pai daca condamni ,condamna -i pe TOTI capii ,care au participat la Referendum ,nu numai pe unul!!!….nu-i normal asa?…..daca NU ,nu mai condamni pe nimeni!….plus de asta DRAGNEA nici pana acum ,caz UNIC, NU a primit MOTIVAREA CONDAMNARII in scris ,nemaiputand a se adresa la CEDO, ca orice om!…despre asta ce spuneti fratilor? ..este normal?….pana acum ,multi zic ca JOHANNIS este mai penal decat DRAGNEA!…fiind chiar dovedit cu casele….sa se arate in scris MOTIVAREA si consideram si NOI ca DRAGNEA este condamnat …asa…pe vorbe!!….nu se va arata ,deoarece langa EL ar trebui sa fie multi agreati de COTROCENI si nu da bine….un pensionar satul de „mofturile „astea ale unora,facand rau poporului….

  6. Cred ca Dragnea nu are in intentie sa devina pr min insa IL FIERBE PE IOHANIS.Ar fi cea mai mare bataie de joc si cel mai mare afront pt Iohanis,care se grabeste in a-si pune in valoare ambitiile…

  7. Codul penal e in Constitutie? Atunci despre ce vorbim? Buna sau rea instanta s-a pronuntat si l-a condamnat, cu suspendare, pe dl in discutie. Legea zice ca nu poate fii in guvern. Inca odata, LEGEA!

    • Esti hazliu, mosule. Codul penal nu are legatura nici cu Constitutia si nici cu se intampla in cazul asta. Ai postat ca sa vada ma-ta ca are un baiat destept? Mai pune dreak mana pe carte si citeste.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger