AcasăNewsIohannis va castiga alegerile cu o alta minciuna

Iohannis va castiga alegerile cu o alta minciuna

Presedintele este fericit ca isi poate ascunde gandurile in spatele vorbelor

In campania din 2014, Klaus Iohannis a pornit la drum cu un pachet de 18 promisiuni de care ar fi trebuit sa se tina imediat ce facea primul pas in curtea Cotroceniului. Am rezerve ca si le-ar mai aduce aminte lumea. De asemena, am rezerve si ca alegatorii din strainatate stiu cum si de ce l-au votat. Nu cred ca vreun spalator auto din vreun service londonez sau un culegator de capsuni sa fi inteles ce este politica de capital sau care ar fi avantajele aderarii la moneda euro, visul prezidential. Noroc cu calculatoarele care si-au fugarit cifrele pe ecran, ca la pacanele, pana cand Iohannis a iesit castigator.

Presedintele este fericit ca isi poate ascunde gandurile in spatele vorbelor

Cu mici exceptii, foarte mici, promisiunile s-au dovedit a fi o insiruire de utopii. Altele, niste minciuni numai bune de tulburat mintile naivilor.

Guvernul penalilor

Stilul lui Iohannis de a nu-si preciza ferm pozitia si de a-si contrazice propriile afirmatii face parte, acum, din strategia deocheata a unei vizite pe care unii o considera de o importanta maxima. Imi vine sa rad, caci excursia cuplului prezidential in Peninsula a fost doar prilejul de a oferi spectacolul lamentabil al unor gafe inegalabile. Si de neiertat. Spun strategie deocheata pentru ca nu gasesc alta sintagma prin care sa ilustrez bazaconiile rostite la intalnirea  cu reprezentantii Confederatiei patronatelor italiene si cu romanii traitori in Italia. Orice om de afaceri italian care ar dori sa investeasca in Romania, de exemplu, si-ar pune consilierii la treaba sa descopere ce spune presa  de aici despre felul in care Iohannis isi vede sau isi apreciaza guvernul. Si atunci va iesi la iveala ca presedintele considera ca guvernul este incompetent. Ca guvernul este lipsit de viziuni financiare, ca se tine de topaieli fiscale si ca nu are bani de pensii si salarii. Ca guvernul este o adunatura de penali, condusa din umbra de un infractor in curs de judecata, dar care mai are la activ inca o condamnare.

Cand spune adevarul?

In Italia, insa, uite cum guvernul e, dintr-o data, foarte bun. Ofera oportunitati de afaceri extraordinare, in special in sectoare precum cel energetic, al productiei industriale sau IT, comert si servicii. Pe deasupra, Romania mai are si o crestere economica sustenabila si ofera politici guvernamentale atractive pentru mediul de afaceri. Pai, cum topaiala fiscala cum ramane? Coalitia PSD-ALDE care a construit guvernul nu mai baga tara in criza, ca pana acum? Cand spune Klaus Iohannis adevarul? Cand afirma ca guvernul, adica o gasca de penali, lucreaza noaptea, ca hotii, ca sa dea o ordonanta sau cand spune ca Romania are un cadru legislativ eficient, institutii puternice si legi stabile si predictibile? Este ca si proiectul lui privind Sanatatea, in care implicarea sa este majora. Dar, daca te uiti mai atent, vezi ca totul se rezuma la o vizita prin Institutul Oncologic din Cluj si la iluminarea in roz a Palatului Cotroceni de Ziua luptei impotriva cancerului la san. O fi mult? O fi putin? Eu cred ca e mult, pentru ca erau multe becuri de aprins.

Bun de scos ochii fraierilor

Sa nu ne mire daca, la urmatoarea campanie, Iohannis va veni si cu alte minciuni in materie de propaganda electorala. La tupeul pe care il are, cred ca nu se va sfii sa spuna ca tot el este si cel care a modificat legile justitiei, redandu-i acesteia independenta. Si, ca sa fie si mai convingator, va folosi un truc ieftin, scotand ochii fraierilor cu faptul ca el le-a promulgat. Asta, fara a scoate un cuvant despre contrele lui, despre plimbarea legilor la Curtea Constitutionala, la Comisia de la Venetia si pe oriunde mai putea trage de timp. Fara a mai vorbi de felul in care Comisia Europeana ne-a tocat existenta cu grija ei fata de statul de drept si de independenta procurorilor, de parca se vorbisera inainte. Bineinteles ca va avea succes cu modificarea legilor justitiei, exista destui care sa-i acorde incredere si sa-l mai voteze o data. Daca ar spune adevarul nu ar mai castiga nimic. Niciodata.

author avatar
Valentin Boeru
3.472 afisari

5 COMENTARII

  1. Nu știe ce este adevăr . Nici realitate. După cum bine ați arătat, s-a trezit cocoțat la cel mai înalt nivel, fără a înțelege ce se întâmplă. Sau ce i se intampka. De aceea, în gândirea lui mărginită „trebă ” să se întâmple numai ce vrea el. Parcă „Pas cu pas” se numea maculatura scrisă cu numele lui. A dezamagit mulți oameni. De acum încolo, pas cu pas se îndreaptă spre nimic.

    • Nu știi tu
      Dacă ești de acord sa și vorbească Președintele tara de rău în Italia…
      In tara poți să l critici
      Dar Nu Ai Voie in Străinătate..
      Sa ți vorbesti tara de rău..
      Eu Clar?

  2. Votantii au inteles de acum 4 ani ce hram poarta,mutalakul a fost numit de stapanii coloniei in functia de guvernator general(se stia in ce armata si tara),cand se vor hotara stapanii si primul pe lista va fi tot el va fi ca si reales.Numai,daca se va introduce votul obligatoriu,atunci farsa cu voturile numarate din exterior nu va mai merge,dar cine stie se va putea oricum,la cati stapani are colonia,daca se inteleg,vor numi pe cine vor.

  3. N aveți minte de loc. ..
    Ce vreți un Președinte de țară să și denigreze țară, Romania peste hotare..
    Aici intern e altceva,dar sa te duci la străini să ți vorbesti tara de rău?
    Numai cretinii fac asta.. .
    Și mulți români își denigrează tara in Europa…
    Și chiar în acest articol… rușine să vă fie…dar nu știți de rușine…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger