AcasăNewsIohannis trimis CCR o sesizare asupra Legii privind organizarea judiciara

Iohannis trimis CCR o sesizare asupra Legii privind organizarea judiciara

Presedintele transmite semnale clare Curtii Constitutionale, dar, pe de alta parte, bate moneda pe independenta judecatorilor

La cateva zile de cand seful statului iesise in fata presei anuntand ca va sesiza Curtea Constitutionala asupra intregului pachet de legi ale Justitiei, dinspre Cotroceni s-a facut public, vineri, faptul ca presedintele a trimis CCR-ului o sesizare de neconstitutionalitate asupra uneia dintre cele trei acte normative in cauza. Si anume Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara.

Textul integral al sesizarii adresate, in cursul zilei de 4 mai, de catre Klaus Iohannis lui Valer Dorneanu, presedintele Curtii Constitutionale, a fost postat pe site-ul Presedintiei.

Documentul este unul amplu si contine, in detaliu, motivele pentru care s-a considerat ca se impune sesizarea CCR. „Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, in forma ajunsa la promulgare dupa deferirea ei de trei ori Curtii Constitutionale si reexaminarea de catre Parlament pentru a fi pusa de acord cu deciziile de neconstitutionalitate adoptate de jurisdictia constitutionala, inca mai contine unele prevederi neconstitutionale”, se mentioneaza, intre altele, in documentul postat pe pagina electronica a Administratiei Prezidentiale.

141 afisari

4 COMENTARII

  1. Considerați că la legea referendumului Iohannis ar fi trebuit să conteste restrângerea drepturilor poporului de a se pronunța asupra chestiunilor pentru care legea referendumului reglementează că nu fac obiectul referendumului, ceea ce ar putea constitui o încălcare a suveranității poporului, care aprobă inclusiv Constituția, chestiune decisă de către niște parlamentari ,prin lege ?

  2. Remarcați totuși că zice în textul Constituției că niciun grup de indivizi nu poate exercita suveranitatea în nume propriu, deci, nu au cum restrânge ăștia prin lege suveranitatea poporului de a se pronunța prin referendum ,în chestiunile în care poporul dorește să își exprime suveranitatea ?

  3. Apreciați că organizându-se referendum pentru definirea familiei ar putea apărea și unele condradicții cu articolul 20 din Constituție, cel referitor la Tratatele internaționale privind drepturile omului ?

  4. „(2) Nu pot face obiectul iniţiativei legislative a cetăţenilor problemele fiscale, cele cu caracter internaţional, amnistia şi graţierea.”

    Apreciați totuși că un astfel de articol în Constituție nu asigură exercitarea suveranității așa cum este ea defintă la articolul 2 din Constituție ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger