Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Iohannis trimis CCR o sesizare asupra Legii privind organizarea judiciara

Iohannis trimis CCR o sesizare asupra Legii privind organizarea judiciara

Autor:

La cateva zile de cand seful statului iesise in fata presei anuntand ca va sesiza Curtea Constitutionala asupra intregului pachet de legi ale Justitiei, dinspre Cotroceni s-a facut public, vineri, faptul ca presedintele a trimis CCR-ului o sesizare de neconstitutionalitate asupra uneia dintre cele trei acte normative in cauza. Si anume Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara.

 

iohannis2 720x480 Iohannis trimis CCR o sesizare asupra Legii privind organizarea judiciaraTextul integral al sesizarii adresate, in cursul zilei de 4 mai, de catre Klaus Iohannis lui Valer Dorneanu, presedintele Curtii Constitutionale, a fost postat pe site-ul Presedintiei.

Documentul este unul amplu si contine, in detaliu, motivele pentru care s-a considerat ca se impune sesizarea CCR. “Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, in forma ajunsa la promulgare dupa deferirea ei de trei ori Curtii Constitutionale si reexaminarea de catre Parlament pentru a fi pusa de acord cu deciziile de neconstitutionalitate adoptate de jurisdictia constitutionala, inca mai contine unele prevederi neconstitutionale”, se mentioneaza, intre altele, in documentul postat pe pagina electronica a Administratiei Prezidentiale.


4 comentarii to Iohannis trimis CCR o sesizare asupra Legii privind organizarea judiciara

 1. ??????

  Considerați că la legea referendumului Iohannis ar fi trebuit să conteste restrângerea drepturilor poporului de a se pronunța asupra chestiunilor pentru care legea referendumului reglementează că nu fac obiectul referendumului, ceea ce ar putea constitui o încălcare a suveranității poporului, care aprobă inclusiv Constituția, chestiune decisă de către niște parlamentari ,prin lege ?

 2. ??????

  Remarcați totuși că zice în textul Constituției că niciun grup de indivizi nu poate exercita suveranitatea în nume propriu, deci, nu au cum restrânge ăștia prin lege suveranitatea poporului de a se pronunța prin referendum ,în chestiunile în care poporul dorește să își exprime suveranitatea ?

 3. ??????

  Apreciați că organizându-se referendum pentru definirea familiei ar putea apărea și unele condradicții cu articolul 20 din Constituție, cel referitor la Tratatele internaționale privind drepturile omului ?

 4. ??????

  “(2) Nu pot face obiectul iniţiativei legislative a cetăţenilor problemele fiscale, cele cu caracter internaţional, amnistia şi graţierea.”

  Apreciați totuși că un astfel de articol în Constituție nu asigură exercitarea suveranității așa cum este ea defintă la articolul 2 din Constituție ?Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!