Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Iohannis trebuie să aleagă: românii sau multinaţionalele?

Iohannis trebuie să aleagă: românii sau multinaţionalele?

Autor:

După ce președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că va depune în Parlament un proiect de lege împotriva dublului standard la alimente, toată lumea așteptă mișcarea președintelui Klaus Iohannis. Este deja o obișnuință ca președintele Iohannis să blocheze tot ce vine de la Guvern sau de la Parlament. Nu contează dacă este bine sau rău, dacă ajută sau strică, dacă e urgent sau nu, Iohannis blochează tot. Amână cât poate și apoi face sesizare la CCR.

 

iohannis e1530264801425 1000x600 720x432 Iohannis trebuie să aleagă: românii sau multinaţionalele?

Prin acest proiect de lege, PSD își propune sancționarea comercianților care vând produse alimenatre cu standard de calitate mai slab decât în alte state europene. Determinare a dublului standard se va face prin laboratoare specializate ale ANPC si ANSVSA și în conformitate cu o metodologie comună, dezvoltată  de UE, ce le  permite autorităților naționale pentru protecția consumatorilor să efectueze teste cu scopul de a compara compoziția și caracteristicile produselor alimentare vândute în ambalaje similare în Uniunea Europeană. Pedepsele propuse în lege vor merge de la amenzi penale semnificative ( pana la 4% din cifra de afaceri conform directive UE) incluzând și confiscarea lotului de produs identificat ca diferit de un lot similar vândut pe o altă piață. Acest proiect de lege depus de PSD are o importantă tracțiune în rândul opiniei publice. Orice încercare a lui Iohannis de a bloca va fi drastic sancționată de public. Pe de altă parte, să nu uităm că şeful statului are o relație foarte bună cu multinaționalele, mai ales cele din Germania (Lidl, Kaufland, Metro etc.) implicate pe piața de retail. Astfel, președintele trebuie să aleagă dacă își dorește sprijin popular sau donații și susținere în campania pentru prezidențiale.

 


1 Comentariu la Iohannis trebuie să aleagă: românii sau multinaţionalele?

  1. Nu se mai muta ambasada

    Ce treaba are presedintele cu desfacerea produselor? Amenda e mare asa cum a fixat-o UE. Nu stiu daca un producător uite eu am gasit dublu standard la Ariel. Deci li se ia 4% din profit sau la Cola ca nu au destul gust nu poti daca sunt amendati de Ue sa ai mai amendezi si tu ca inseamna 8% din profit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!