AcasăNewsIohannis, spectator la propriul mandat

Iohannis, spectator la propriul mandat

Nimic nu pare sa tulbure odihna insului din Dealul Cotroceni, cum il numeste Liviu Plesoianu pe presedinte. Asista in tihna si fara reactii la spectacolul oferit de ceea ce el este convins ca se numeste conducerea Romaniei. Poate sa spuna lumea ce-o spune, el nu renunta la rolul de ficus uitat pe hol. Nici frunzele nu si le mai misca, bazandu-se mai mult pe agitatia unor partide marioneta, ale caror sforari stiu ce au de facut.

Iohannis a revenit la ceea ce stie mai bine. Sa priveasca!

Iohannis nu a inteles ca imaginea lui de ardelean asezat si cumpanit, cu care a pacalit cativa lideri occidentali in urma cu trei ani, cand l-au preferat in locul naravasului Ponta, nu mai este valabila astazi. S-a perimat inclusiv in tara, in fata propriului electorat.

Ia de la mama si taci!

In urma cu doua luni, aflat in vizita in Germania, sustinea ca a mentionat problema spatiului Schengen in convorborile avute cu Angelea Merkel. A mentionat, deci, nu a ridicat problema aceasta. A atins-o,  chestiune care, altfel interpretata, poate echivala cu o rugaminte adresata interlocutorului care iti promite ca nu o va uita, daca nu o sa fie prea ocupat. La asemenea „fermitate”, Merkel i-a raspuns pe masura, trimitandu-l sa mai discute si cu alti parteneri. Adica, sa cante la alta masa, mai pe romaneste fie spus! Alte reactii din partea lui, in afara de a zambi si de a sta cu capul plecat? Sa nu exageram! Rolul de spectator e mai linistit decat cel de actor energic si galagios, mai ales ca abia fusese decorat cu cea mai inalta distinctie germana. Un fel de „ia de la mama si taci”!

Ia uite ce necaz!

La vizita lui Macron in Romania, aceeasi lipsa de replici si riposte. Presedintele francez si-a facut numarul cu cinism si usurinta, cunoscandu-si bine interlocutorul moale. Mult prea moale. Aceeasi abureala cu Schengen, acum intr-o noua prezentare. Ca prin minune, Europa spatiului Schengen nu mai functioneaza cum trebuie. Ia uite ce necaz! Taman acum, cand voia sa deschida si Iohannis gura. O fi vrut sa-l roage si pe Macron, cine stie, dar daca motorul e stricat, ce sa-l mai deranjeze? Aceeasi atitudine de spectator bleg si la problema muncitorilor romani din Franta. Si-a declinat din nou luarea vreunei pozitii, cedandu-i francezului cuvantul, intr-un truc ieftin. Vazut liber, Macron a spus tot ce i-a trecut prin cap, nestingherit, si blocandu-i lui Iohannis drumul spre orice eventuala reactie. Evident, cand a vorbit si el, Iohannis a avut numai comentarii vagi, cateva vorbe doar, un raspuns neterminat si, bineinteles, degajarea dialogului pe alt subiect.

Chestiuni de conjunctura

Se vorbeste, in anumite si nenumite cercuri, despre prestatia extraordinara a lui Iohannis in fata presedintelui Trump. Nu ma pronunt definitiv, inca nu am vazut nimic concret in afara de niste contracte pentru achizitionare de armament. Stati putin, sa nu ne ambalam aiurea, americanii vand, nu noi!. Noi luam ce ni se da si cu asta basta. Ca ne-au promis americanii autostrada de la Constanta si pana la Gdansk? Foarte bine! Eu cred ca este rodul intereselor lor in Europa, nu al Iohannis. Atat timp cat pe Trump il intereseaza in mod desebit chestiunea, presedintele se putea numi oricum. Ca s-a nimerit sa fie cel din zodia Iohannis este doar o chestiune de conjunctura.

author avatar
Valentin Boeru
1.283 afisari

1 COMENTARIU

  1. Si uite asa stapanul cel mare isi mai trage cateva miliarde din colonia pe care o stapaneste,alaturi de alti stapanasi din ue,in schimbul unui armament ce zace de decenii in depozitele americane,acum trebuie vandut pana nu expira de tot.Ce spunea Dragnea,ca din colonia unde este el presedintele cd,se trag anual miliarde,minte cu nerusinare pentru ca trebuia sa inmulteasca cu zece,cel putin,aceasta suma.Atunci,de unde sa creasca nivelul de trai,guvernantii dau o suta la veniturile mamaligarilor,iar pe alta parte,prin curs valutar,cresteri de preturi si taxe,li se iau de cateva ori mai mult.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger