AcasăNewsIohannis si PSD, consecventi in NIMIC

Iohannis si PSD, consecventi in NIMIC

Sa recunoastem macar ca avem un presedinte consecvent. Ii place sa-si bata joc de Liviu Dragnea si o face cu frecventa unei masinarii germane, are chiar si un strop de placere sadica in a-l lua la suturi pe liderul PSD. Klaus Iohannis a refuzat pentru a treia oara nominalizarea Liei Olguta Vasilescu in guvernul Dancila, doar ca de data asta si-a permis s-o faca in bataie de joc, fara motivare, cu sictir in glas, usor plictisit de subiect, ca sa nu spunem de-a dreptul deranjat.

Pe zi ce trece este tot mai clar ca Liviu Dragnea nu are ce-i trebuie ca sa se ia la tranta cu Iohannis, asa ca bobarnacele incasate de la sasul cu viza de flotant la Cotroceni sunt pe deplin meritate. Ce-si face omul cu mana lui se cheama lucru manual, dar la telemormaneanul nostru se prea poate sa fie si o doza de masochism.

Lipsa de reactie a lui Dragnea e aducatoare de capital de imagine pentru Iohannis. Zau ca-mi vine sa banuiesc o intelegere tacita intre Liviu si Klaus. Frica primului inseamna voturi pentru al doilea; unul tace si nu reactioneaza, celalalt da din gura si castiga imagine. De pierdut, pierde Partidul Social Democrat, de castigat castiga tabara iohannista.

PSD se face ca propune

Lia Olguta Vasilescu respinsa o data. De doua ori. De trei ori. Adjudecat! Iohannis are garantia ca nu va fi suspendat de Parlament si atunci isi permite sa incalce legile tarii. Nimeni nu-l atinge, plangerea PSD la Curtea Constitutionala e fix frectie la picior de lemn.

„Aceste doua propuneri vor fi refuzate in aceasta saptamana. Intr-o zi-doua vor fi reexaminte documentele si expediate la Guvern”. Sictirit de subiect, asa a vorbit Klaus Iohannis despre nominalizarile Vioricai Dancila pentru cele doua posturi vacante din Guvern (Olguta Vasilescu la Dezvoltare si Mircea Draghici la Transporturi). Intrebat cum vede el iesirea din aceasta criza, seful statului a raspuns la misto: „Rezolvarea e cat se poate de simpla. Nu are decat partea guvernamentala sa citeasca cu atentie legislatia invocata de mine, iar PSD sa vina cu niste propuneri care sa ma convinga ca ministerele sunt bine conduse”.

Pai, ce inseamna minister bine condus, domnule presedinte? Ca din activitatea guvernului matale (sleahta de combinagii ai tehnocratului Ciolos) n-am prea inteles cum sta treaba cu „ministere bine conduse”. De bine, de rau, Lia Olguta Vasilescu si-a dus la bun sfarsit misiunea asumata la preluarea mandatului la Ministerul Muncii, ba a facut-o si inainte de 2020, deadline-ul stabilit!

PSD plange iar la usa Curtii Constitutionale

Capetelor luminate din PSD nu le-a spus nimeni ca s-au saturat si judecatorii CCR de smiorcaielile lor? Plus ca nu da bine nici la electorat, pe bune acum! Cine voteaza un partid care nu are curaj sa dea de pamant cu presedintele atunci cand acesta incalca legea cu buna stiinta?!

Secretarul general al Guvernului, Toni Grebla, a anuntat ca Executivul n-are alta solutie decat sa se adreseze Curtii Constitutionale. A-l ameninta pe Iohannis cu judecata CCR e ca si cum tai desertul bolnavilor de diabet. „Dupa ce vom vedea ca raspunsul presedintelui va fi acelasi cu cel pe care l-am mai primit, nu avem decat sa sesizam Curtea Constitutionala. Mai intai sa vedem motivele refuzului, care sunt foarte importante”.

Te anunt eu, draga, Toni, nu mai astepta nicio explicatie de la presedinte. La fel ca la precedentele doua propuneri, Klaus Iohannis isi va motiva refuzul printr-o serie de argumente tampe, lipsite de fundament! Intrebarea care se pune: pana cand ii va mai permite PSD sa-si bata joc de Guvernul Romaniei?

author avatar
Nicholas Cezar
235 afisari

4 COMENTARII

  1. Ce logica de doi bani ba cezarica!! Adica ciolannis incalca legile si constitutia dar castiga prin asta capital electoral?? Adica romanii ii iubesc pe aia care sint aroganti cu poporul lor ia case cu acte false si face toate infractiunile posibiile ,iar noi romani il apreciem?? Ce-ai fumat frate..?

    • Dupa cum se zvoneste in clubul pensionarilor securitatii INTACT, si CEDO ca si CE, Comisia de la Venetia, Greco, ONU, Unicef, Unesco s-au coalizat impotriva PSD toti la indemnul lui Soros care i-a pus personal pioneze pe plaja din Maldive a lui Dragnea, care s-a intepat in fesa dreapta ca urmare a acestei ticalosii. Codrin a depus plangere la CCR si pionezele vor fi interzise prin OUG

    • Madam premier de paie! Chiar nu pricepi ca institutiile alese sunt totusi parlamentul si presedintele? Supune-te deciziei presedintelui si repecta Constitutia , lasa jalbele la CCR

  2. Adevarul este ca si Dragnescu se cere luat la misto la caterinca si la bataie de joc. Stiind in ce conflict e cu Iohannis pe el il apuca damblaua sa isi dea jos ministrii? Unde nu-i cap vai de picioare, e vai de capului capul, un mosneag bosorogit si un lider de paie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger