AcasăNewsIohannis si Ciolos, in liga perdantilor

Iohannis si Ciolos, in liga perdantilor

Presedintele nu vede decat inainte. E bine, caci ghinionul vine, de regula, din spate

Renuntarea Angelei Merkel, incepand cu luna decembrie 2018, la presedintia Uniunii Crestin-Democrate incepe sa atate focul mocnit al politicii. Se fac jocuri, se dau pronosticuri, se trag sfori departe de ochii lumii si se lanseaza scenarii si ipoteze. Anumite surse afirma ca Merkel nu va renunta totusi la functia de cancelar, chiar daca nu va mai fi lider al Uniunii Crestin-Democrate. Cam greu, caci cutuma locului spune altceva. Pe de alta parte, pozitia ei de conducator in cadrul UE ar putea fi subrezita de aceasta miscare. In toata aceasta nebunie, ce ar putea pierde Iohannis? Ce ar castiga Ciolos?

Presedintele nu vede decat inainte E bine caci ghinionul vine de regula din spate

Pana in 2021, mandatul de cancelar al Angelei Merkel este asigurat. Dupa, mai vedem. Ea zice ca nu mai vrea. Mai vedem si asta, caci politica nu are reguli batute in cuie. Dar asta este un prilej ideal pentru a lansa cele mai abracadabrante scenarii pe piata din Romania. Iohannis pierde presedintia tarii, iar Ciolos ii va lua locul.

Programul de vorbe

Deja se avanseaza ideea potrivit careia, dupa renuntarea Angelei Merkel la presedintia Uniunii Crestin-Democrate, pozitia lui Klaus Iohannis va fi in suferinta. Mai ales daca, dupa 2021, „Mutti” renunta si la functia de cancelar. Fara sustinatorul cel mai important din UE, Iohannis va fi atat de afectat in jocurile si interesele lui incat va renunta la prezidentialele din 2019. Isi va da seama ca sansele de a castiga vor fi atat de reduse incat nici nu mai are rost sa participe la alegeri.

Fostul premier isi forteaza norocul ca la alba neagra

Functia de presedinte al Romaniei depinde de sprijinul venit din UE, iar asta nu mai este o noutate pentru nimeni. Daca sprijin nu e, nici Cotroceni nu e. Sigur ca, in buna masura, cam in zona asta se invart lucrurile, dar Iohannis arata a perdant de multa vreme, nu de acum. Nu a avut niciun proiect care sa fi fost dus pana la capat, programele cu care a aburit electoratul au ramas in aceeasi faza de „program de vorbe”, iar accesele lui razboinice impotriva coalitiei de guvernare nu i-au atras mai multa simpatie. Dimpotriva.

Ca pe Titanic

Probabil ca abia acum Iohannis se gandeste serios la ce are de facut. Se mai tine de Cotroceni sau se apuca de plantat bujori de munte pe terenul de golf de la Pianu de jos? Daca se gandeste. Simte pe propria lui piele cum greselile trecutului se razbuna pe prezent. Daca simte. Cred insa ca ambitiile lui, cu izbucniri de incapatanare, il vor indemna sa nu dea inapoi, asa ca mai usor cu scenariul privind renuntarea la prezidentiale pe motiv ca Merkel se retrage si, odata cu ea, dispare si sprijinul ala mare. Mare cat Titanicul. Mare cat UE. Si am alaturat termenii pentru ca, vorba unui amic virtual, „ar fi buni niste lautari… la Buxelles. Sa fie ca pe Titanic”. In fond, ce poate fi mai minunat decat sa te scufunzi pe acorduri de vals?

La un sprit politic

Dar stati, ca asta nu e tot. Hai, ca pierde Iohannis prin neprezentare nu ar fi nimic, caci din spate, in scenariul al doilea, apare Ciolos. Un Ciolos mare, tot cam cat Titanicul. Si nu vine de capul lui, ci sustinut de Macron. Vai de pacatele mele, chiar de Macron? Da’ de ce? Doar pentru ca Julien a stat o vreme in Franta, la studii? Sau doar pentru ca e casatorit cu Valérie, franatuzoaica fosta Villemin, despre care se tot zice ca ar fi nepoata fostului ministru de externe  Michel Barnier sau a nu stiu carui mare sef din serviciile de informatii ale Hexagonului? Nu e cam mult? Macron este in cadere libera, a ajuns mai jos decat era François Hollande, cel mai de jos presedinte al Frantei. Nu cred ca mai are timp si de sustinerea lui Ciolos care, cu foarte mult noroc, abia ar strange de un 10 la suta din voturi de la opozitie, de la miscarile #rezist si de la cei care au uitat ca a fost cel mai hulit premier al Romaniei. Un prim-ministru al carui guvern s-a remarcat doar prin rezultatele lui catastrofale. Asa, pentru o pierdere de vreme la un sprit, scenariul n-ar fi rau. Rau e ca nimeni nu vede ca Ciolos si Iohannis sunt de multa vreme in liga perdantilor.

author avatar
Valentin Boeru
2.430 afisari

7 COMENTARII

  1. Un Colos bruxelez se va duce pe urma Titanicului. Intr-O buna zi. Prea a stors bani și resurse din toate țările. În numele a ce? Un simbol al Colosului, Angelica rămasă fără îngeri, nu mai poate sprijini paiațe ca Johannis.Spriț, suşanea sau cadril politic? Vom vedea în siajul lunilor următoare.

  2. Sa nu omitem si ce vrea Marele Licurici,va mai lasa acesta la mana ue numirea guvernatorului general al coloniei.Nu cred si usa va hotara in acest sens pentru a nu mai avea problemute cu achizitiile de armament ale coloniei si nu numai.

  3. SCENARITA se manifesta prin crearea de scenarii care mai de care mai ingenioase , bizare si fenomenale, unii sunt capabili sa creeze in mintea lor povesti fara nici o noima si baza reala . AJUTITA este un mod prin care ne bagam in viata altor oameni plecand de la credinta de baza ca noi stim mai bine decat ei ce este mai bine sau mai rau pentru ei . INTROSPECTIA presupune sa iti intorci atentia catre interiorul tau , sa te privesti in oglinda si sa te intrebi „ De ce fac asta ?„. Fiind stresat , bietul subconstient produce antidoturi , lucreaza si incearca disperat sa se apere . Daca observi ca mintea ta incepe sa produca frecvent , din ce in ce mai des , astfel de scenarii dezastruoase pentru sanatatea ta poate ca n-ar strica sa ceri parerea unei persoane avizate , de preferinta un specialist consacrat .

  4. PPE -istii si aliatii lor ,Sa se duca toti ,unde si-a dus mutu’iapa ,ca nu au facut numai rau!
    Si-au demonstrat incompetenta din Romania pana in Germania si in UE!

  5. Bravo autorule!De astia doi se alege praful,zici tu!?Si vine pe cai mari Dragnea,nu-i asa? Ce autor redus intelectual,dedicat celor care-l platesc.Si postaci pe masura autorului.

  6. Aiureli ! Il doare undeva pe Iohannis de Merkel si de Europa. Iohannis castiga alegerile la anul fluierand, mananca popcorn la tv in ziua votului. Dragnea ia doar 4%

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger