Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Iohannis si cacealmaua patriotismului

Iohannis si cacealmaua patriotismului

Autor:

A spune despre Klaus Iohannis ca nu il vad patriot pe cat vrea el sa arate nu cred ca este o calomnie. Si nici insulta nu este. Nu il acuz de vreo infractiune, ca sa se simta ofensat, caci lipsa de patriotism nu e o fapta penala. Este doar o imagine pe care ochiul meu asa o percepe. Sigur, este un gest frumos ca isi duce mana la inima cand se canta imnul, dar, daca imi aduc aminte cum instiga romanii impotriva romanilor, deja cochetez cu ideea ca a vazut prea multe filme americane indoielnice.

 

original romania la centenar   15 martie 2018 5 1 720x406 Iohannis si cacealmaua patriotismului

Iohannis isi joaca toate cartile posibile, sperand ca Romania il va crede pe cuvant

Discursurile lui gem de cuvinte frumoase, de apreciere si bun-simt. Ne iubeste pe toti la fel de mult. De aia si cred ca ne imparte in romanii lui si restul. Cand se amesteca in politica scoate cele mai chibzuite cuvinte, incepand cu „o gasca de penali” si incheind cu „terminati cu topaiala fiscala”. Cred ca se refera la Calusarii, dans prea dinamic pentru el. Poate prefera Dansul fetelor de la Capalna, mai lent, cam ca o vorbire de ardelean plictisit.

Romania ii face in ciuda

Domnul presedinte – si nici acum nu sunt dumirit de ce il scriu unii cu litera mare – a repus recent pe tapet un plan de care uita periodic. Cand ciclul amneziei expira, il scoate de prin sertare si ne vorbeste iar de el. Este minunatul Proiect pentru Romania. Nu fiti chitrosi, ca suna bine. Dar, cam atat, doar suna. Daca arunci un ochi pe site-ul Presedintiei, descoperi ca totusi s-ar lucra la Proiect. Afli ca, in 2018, bunaoara, n-a  vut loc nicio reuniune a grupurilor de lucru. Ce vrea Proiectul? Vrea o Romanie prospera si moderna. Ce frumos, Doamne! Nu altfel decat cea de care vorbeste in fiecare discurs ba in tara, ba la Bruxelles. Exact aceeasi. Ghinion, caci Romania i-a facut si inca ii face in ciuda. Desi el ii sta in frunte si o reprezinta pana si in Tenerife, cand e in concediu, Romania se asaza pe labele din spate si nu prospera. Dar nici cu modernizarea nu sta mai bine, e la acelasi stadiu.

Aveti consens proaspat?

Ne explica domnul presedinte ca romanii au nevoie de o viziune integratoare, pe termen lung, nu una a intereselor politice de moment. Nu vine cu explicatii, asa ca nu aflam  cui apartine viziunea. Lui, Uniunii Europene, SUA? Nu cred ca e vorba coalitia PSD-ALDE, ea sigur intra la interese politice de moment, la cat de mult o iubeste Iohannis. Si stati, ca am mai aflat ceva. Anume, ca „Presedintele Romaniei considera ca un astfel de demers poate fi conturat numai prin consens si pus in slujba unui obiectiv care sa-i uneasca pe cetatenii acestei tari”. Traduceti fiecare, acasa, si vedeti ce intelegeti. Eu, de exemplu, nu am inteles de ce „Presedinte” cu „P” si daca unirea cetatenilor acestei tari se refera la romanii lui sau la noi. Eu, oricum, nu pot sa fiu un roman de-al lui. Imi lipseste consensul si, pe vremea asta, dracu’ bate supermarketurile sa intrebe daca au asa ceva sau cand aduc.

Pacaleala cu discursul

Recent, domnul Iohannis a vorbit, din nou, despre Proiectul de tara. Va mai vorbi, cred eu, de inca vreo zece ori pana la sfarsitul lui noiembrie. Ca niciodata. Nu pentru ca l-ar inghesui din urma vreun ceva nerealizat, ci pentru ca este Anul Centenarului. 100 de ani de la Marea Unire nu se pot celebra cu discursuri la Bruxelles, trebuie ceva local, patriotic, sa planga romanul ca prostul cand se uita in gura lui. Trebuie ceva care sa faca sa tresara statuile din Alba Iulia si megafoanele cu urale si aplauze inregistrate. Ceva care sa infioreze sanii sepepistelor, pe sub bundita, daca nu de bucuria prinderii in hora cu Iohannis, macar de frigul de la 1 Decembrie. De aia si spun ca Proiectul pentru Romania e numai bun de scos in fata. Ceva care sa ne arate ca patriotismul nu e o vorba in vant, ci un discurs.


3 comentarii to Iohannis si cacealmaua patriotismului

  1. Sanzian

    Test de patriotism. 1Te poti uita in ochii lui Mihai Viteazul fara sa apleci capul? Da3pt, nu0pt. 2Iti poti da viata gratis pentru neam si tara acum? Da 3pt,nu 0pt.3Vrei sa pleci din tara fara sa mai vrei sa te intorci? da0pt, nu3pt. 4Iti respecți credinta, traditia, neamul si înaintașii? Da 3 pt, nu0pt. Daca ai obținut 12puncte ca mine esti un mare patriot roman. Daca ai obtinut 9puncte esti un patriot roman. Daca ai obtinut 6 puncte poti deveni un patriot roman. Daca ai obtinut 3 puncte, te minti ca esti un patriot roman. Daca ai obținut 0puncte,nu esti român, nu ai clin si maneca cu râul cu ramul…

  2. cobe

    Mutalakul isi duce mana la inima cand se intoneaza imnul de frica sa nu i se fure banii obtinuti din vanzarile de copii la care a participat in anii 90.Citind pe fata lui se vede ca joaca un rol fals de patriot,o face pentru cei usor de manipulat pentru un nou mandat,poate se va alege cu un mandat de la adevarata dna nu cea actuala ce il deserveste.

  3. Rodica

    Eu nu mai suport sa-l aud vorbind pe acest asa-zis presedinte, pt ca ma enervez si imi vine sa sparg teleizorul ! Ma abtin , pt ca l-am platit din munca mea, dar cand il mai vad si ca isi pune mana in dreptul inimii, ei , atunci e de jale, imi vine sa vomit ! Poate oare cineva sa-mi explice si mie ce-l indreptateste sa ocupe onoranta functie de presedinte al tarii pe acest malai mare, acest mediocru ( sant convinsa de asta ) profesoras de provincie, acest individ cu atatea fapte penale care daca ar fi fost instrumentate de justitie la timp si fara aranjamente, la acesta ora ar fi vazut de rude doar la vorbitor ? Despre ghinionul nostru ca natie de a-l avea presedinte pe acest vandut occidentului tocmai in anul Centenarului Unirii, ce sa mai zic ? Ma doare sufletul …


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!