AcasăNewsIohannis si ”Guvernul meu” au scos abuzul

Iohannis si ”Guvernul meu” au scos abuzul

Dezincriminarea abuzului in serviciu face valuri in instante. In Piata Victoriei s-au facut degeaba

Curtea de Apel Alba Iulia a luat maul strazii si politicienilor dand o decizie care confirma dezincriminarea  infractiunii de abuz in serviciu inca din 2016, adica pe vremea tehnocratilor condusi de Ciolos.

Dezincriminarea abuzului in serviciu face valuri in instante. In Piata Victoriei s-au facut degeaba

Pe scurt, din punct de vedere tehnic lucrurile stau in felul urmator. Conform legii, deciziile CCR sunt obligatorii si ele trebuie puse in practica in maximum 45 de zile. Timp in care legile/articolele declarate neconstitutionale in integralitate sau in parte trebuie sa fie eliminate sau modificate. Obligatia revinea evident vechiului Parlament, care insa nu s-a ostenit sa respecte nici legea si nici termenele.

Sase achitari in mai putin de 48 de ore

Ca urmare, obiectiile ridicate de CCR, in iunie 2016, pe tema articolului referitor la abuzul in serviciu au ramas si ele in aer – asta desi Guvernul Ciolos a modificat si el printr-o ordonanta de urgenta Codul Penal, in iulie 2016. ”Decizia nr. 405 din 15 iunie 2016 a CCR este una interpretativa (…) nu era nevoie de o modificare a textului din Codul Penal privind abuzul in serviciu pentru ca instantele sa stie cum sa aplice legea”, se apara acum Raluca Pruna, fostul ministru al Justitiei din Guvernul Ciolos. Iar ca dovada concreta ca instantele stiu sa aplice legea stau cele sase achitari date in doar 48 de ore de doua Curti de Apel (cele din Alba Iulia si Cluj), care au decis ca acuzatiile de abuz in serviciu aduse inculpatilor in cauza nu mai sunt valabile din moment ce fapta ”nu mai este prevazuta de legea penala”. Ceea ce inseamna si ca Executivul Grindeanu a picat ca musca-n lapte in plasa strazii din moment ce abuzul in serviciu a fost rezolvat magistral de ”Guvernul meu”. Implicit, asta ar insemna si ca Florin Iordache si ceilalti co-autori ai ordonantei 13 au fost niste habarnisti care au bagat degeaba PSD-ul in rahatul in care este astazi, dar asta este o alta problema.

“Daca OUG 13 nu era abrogata, nu apareau astfel de decizii”

Prima decizie care a confirmat dezincriminarea abuzului in serviciu (aceea data de Curtea de Apel Alba Iulia) a reprezentat o adevarata gura de oxigen pentru liderul PSD Liviu Dragnea. ”O instanta a considerat ca Constitutia trebuie respectata si trecand termenul de 45 de zile dupa ce un articol a fost criticat de Curtea Constitutionala, a considerat ca nu mai produce efecte juridice. Ce explicatie da acum domnul presedinte Iohannis, procurorul general, DNA, CSM, cand a aparut aceasta sentinta? Daca OUG 13 nu era abrogata, nu apareau astfel de decizii. (…) Asta a fost principala motivatie si inca o data se dovedeste ca demersul guvernului a fost corect, legal si constitutional, asa cum a spus si CCR”, a declarat Dragnea. Cert este ca dezincriminarea parafata de instantele de judecata va da nastere, in urmatoarele zile, la adevarate controverse juridice si politice. Moment foarte potrivit pentru a se discuta in sfarsit serios si problema legislatiei noastre contradictorii si chiar aberante, care dupa cum se vede a inceput sa dea nastere unor adevarati monstri. Context in care trebuie mentionat si ca foarte multe dintre deciziile date de CEDO contra statului roman reclama legislatia romaneasca ”haotica”. Aviz politicienilor si parlamentarilor.

author avatar
Simona Badulescu
577 afisari

4 COMENTARII

  1. Nu-i adevarat,a iesit parchetul general,condus de acoperitul general,sa ne spuna ca nu este asa,ca legile trebuie aplicate si scoase dupa chipul si asemanarea procurorilor,ce parlament,ce ccr,doar ei au ultimul cuvant,sa speram ca il au inainte de excluderea lor din magistratura,sa ramana ce au fost sute de ani,deci,la nivelul parchetului,adica mult mai jos fata de nivelul unde au fost cocotati pe nedrept.

  2. Esti somer? Sau poate esti salariat, dar banii nu iti ajung? Esti binevenit in echipa noastra! Nu cerem experienta si nici studii, pur si simplu, cunostinte minime de operare pc (word, pdf, mail, internet). Lucrezi de acasa si tu iti faci programul cum doresti. Oferim instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Vor fi persoane care te vor ajuta pas cu pas, mereu si mereu.
    Inchei un contract de comision si pe parcurs primesti si o scrisoare de recomandare.
    Pentru mai multe informatii despre acest proiect, trimite-ti textul ”Info” la adresa de mail: robertacilian@yahoo.com. TE ASTEPTAM IN ECHIPA!

  3. oricine citeste cu atentie ordonanta 13 si hotărârile curtii constitutuionale din iunie 2016 realizează câti imbecili există in românia. E haios să îi vezi pe oligofreni cum agită stegulete si pancarte la minus 20 de grade. Mama proștilor e tot timpul gravidă.

  4. Bai nene!!!….este primul articol scris corect,in legatura cu OG 13….deci ,dezincriminarea abuzului,a facut-o CIOLOS prin necorectarea CP ……….si asa a aparut prima achitare,de la ALBA IULIA si vor mai urma…daca era OG 13 ,nu se mai facea achitarea de la ALBA IULIA!!!….deci mitingurile de la VICTORIEI SAU FACUT AIUREA!!!!!….bravos natiune!…..daca nu,scopul este altul,mai grav!…ne batem joc de NOI ,singuri…un pensionar,uimit ca se dau atatea achitari,dar in schimb CINEVA sustine ca NU-I DEZINCRIMINAT ABUZUL!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger