Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Iohannis sesizeaza CCR pe legea prin care Monitorul Oficial trece sub autoritatea Camerei

Iohannis sesizeaza CCR pe legea prin care Monitorul Oficial trece sub autoritatea Camerei

Autor:

Klaus Iohannis se adreseaza din nou Curtii Constitutionale, de aceasta data pe tema actului normativ ce prevede trecerea Monitorului Oficial de sub autoritatea Guvernului in cea a Camerei Deputatilor, for condus, la aceasta data, de liderul PSD, Liviu Dragnea. 

 

iohannis2 350x233 Iohannis sesizeaza CCR pe legea prin care Monitorul Oficial trece sub autoritatea CamereiPana ca seful statului sa ajunga la evenimentele de la Bacau, la care planuieste sa participe in cursul dupa-amiezii, Presedintia a anuntat ca Iohannis a trimis, joi, Curtii Constitutionale “o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al Romaniei”.

Legea in cauza a fost trimisa presedintelui, pentru promulgare, in cursul saptamanii trecute, mai exact marti, pe 17 aprilie. Dupa ce a fost analizata la Cotroceni, s-a ajuns la concluzia ca “prin continutul normativ, legea mentionata incalca prevederile” mai multor articole de lege, din cate se transmite intr-un comunicat al Presedintiei, in care se reda textul sesizarii adresate sefului CCR, Valer Dorneanu.

Se mentioneaza, intre altele, ca “prin obiectul de reglementare, Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al Romaniei trece Regia Autonoma „Monitorul Oficial” de sub autoritatea Guvernului sub autoritatea Camerei Deputatilor. Schimbarea autoritatii de tutela prin inlocuirea unei autoritati  executive cu una  legislativa, transpusa tehnic-legislativ prin substituirea sistematica a cuvantului Guvern cu sintagma Camera Deputatilor – fara a tine cont de diferenta de natura juridica dintre cele doua – conduce la incalcarea prevederilor art. 1 alin. (5) si ale art. 61 coroborate cu cele ale art. 64 alin. (1) si (2) din Constitutie“.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!