Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Iohannis sesizeaza CCR in privinta Legii referendumului

Iohannis sesizeaza CCR in privinta Legii referendumului

Autor:

De la Cotroceni s-a facut public, in cursul dupa-amiezii de vineri, faptul ca presedintele Iohannis ataca la Curtea Constitutionala Legea referendumului.

 

iohannis 2 720x440 Iohannis sesizeaza CCR in privinta Legii referendumului“Legea referendumului, asa cum a ajuns acum la mine, nu va fi promulgata. Eu am oarece nemultumiri fata de aceasta lege si voi solicita opinia Curtii Constitutionale”, afirma cu toata convingerea seful statului, in urma cu exact o luna, referitor la actul normativ in cauza.

Vineri, pe site-ul Presedintiei este publicata, integral, sesizarea de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, adresata de catre Klaus Iohannis presedintelui Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu. “Desi a mai facut obiectul controlului de constitutionalitate, la sesizarea parlamentarilor (Decizia nr. 612/2017, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 922 din 23 noiembrie 2017; Decizia nr. 47/2018, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 207 din 7 martie 2018; Decizia nr. 299/2018, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 408 din 14 mai 2018), consideram ca Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului cuprinde, in continuare, dispozitii neconstitutionale”, se precizeaza in prima parte a sesizarii, inainte de a fi detaliate motivele pentru care se adreseaza aceasta solicitare Curtii Constitutionale.

Va amintim faptul ca legea fusese retrimisa de catre presedinte in Parlament, pentru reexaminare.


1 Comentariu la Iohannis sesizeaza CCR in privinta Legii referendumului

  1. cobe

    Si pana la urma va fi nevoit sa o promulge,dupa care a lui va fi suspendarea si cu siguranta demiterea.Mutalakul va scapa numai daca stapanul cel mare al coloniei va permite si va ordona scaparea acestuia ca in cazul lui basescu,insa,repetitia ar fi destul de greu de acceptat de marele stapan.Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!