Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Iohannis, sesizare la CCR in privinta Statutului parlamentarilor

Iohannis, sesizare la CCR in privinta Statutului parlamentarilor

Autor:

Daca miercuri se adresa Curtii Constitutionale cu o sesizare provind modificarile aduse Codului penal, joi, primul om in stat a atacat la CCR un alt act normativ care a trecut in aceasta vara de Parlament.

 

iohannis1 350x197 Iohannis, sesizare la CCR in privinta Statutului parlamentarilorAstfel, la circa doua saptamani de cand Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 96/2006 privind statutul deputatilor si al senatorilor fusese trimisa dinspre Parlament spre Cotroceni, in vederea promulgarii, Klaus Iohannis a decis sa sa trimita CCR o sesizare de neconstitutionalitate asupra actului normativ in cauza. “Prin continutul sau normativ, legea dedusa controlului de constitutionalitate cuprinde dispozitii contrare prevederilor constitutionale consacrate de art. 1 alin. (3) si alin. (5), art. 11 alin. (1), art. 16 alin. (1) si alin. (2), art. 69, precum si de art. 147 alin. (4)”, se mentioneaza in amplul document trimis presedintelui CCR, laolalta cu motivele pentru care se considera acest lucru.


1 Comentariu la Iohannis, sesizare la CCR in privinta Statutului parlamentarilor

  1. Marianus

    Hai sa vedem si partea plina a paharului. Nimeni nu poate spune de acum incolo ca legile date de astia de la putere sunt neconstitutionale. Ceea ce pana acum nu am avut.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!