AcasăNewsIohannis, scrisoare catre presedintele CCR

Iohannis, scrisoare catre presedintele CCR

Cate calcaie ale lui Ahile mai are presedintele?

Primul om in stat i-a adresat sefului Curtii Constitutionale, in aceasta a doua zi a saptamanii,  o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, precum si pentru modificarea si completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara.

Dar si o scrisoare „prin care solicita ca termenul de dezbatere a sesizarii sa fie astfel stabilit incat opinia Comisiei de la Venetia sa poata fi valorificata”.

Redam in cele ce urmeaza, integral, precizarile continute de comunicatul facut public pe site-ul Presedintiei:

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis marti, 10 iulie a.c., o scrisoare Presedintelui Curtii Constitutionale a Romaniei, domnul Valer Dorneanu, impreuna cu sesizarea de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, precum si pentru modificarea si completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, prin care solicita ca termenul de dezbatere a sesizarii sa fie astfel stabilit incat opinia Comisiei de la Venetia sa poata fi valorificata.

Va transmitem in continuare textul scrisorii:

„In temeiul dispozitiilor art. 146 lit. a) din Constitutie si ale art. 15 din Legea  nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, va inaintez alaturat, sesizarea de  neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, precum si pentru modificarea si completarea Legii  nr. 304/2004 privind organizarea judiciara.

Avand in vedere traditia bunei colaborari dintre autoritatile publice din Romania si organismul european care contribuie la dezvoltarea unui patrimoniu constitutional comun in Europa si care sprijina statele ce doresc sa puna structurile juridice si institutionale in acord cu standardele si bunele practici internationale in materie de democratie, pre-eminenta a dreptului si protectie a drepturilor omului, va adresez solicitarea ca termenul de dezbatere a sesizarii de neconstitutionalitate sa fie astfel stabilit incat opinia Comisiei de la Venetia sa poata fi valorificata.”

sursa foto: Facebook

147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger