Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Iohannis s-a adresat CCR pe tema pensiei speciale pentru Avocatul Poporului. “Privilegiu nejustificat”

Iohannis s-a adresat CCR pe tema pensiei speciale pentru Avocatul Poporului. “Privilegiu nejustificat”

Autor:

Primul om in stat contesta la Curtea Constitutionala noua lege a Avocatului Poporului, prin care se prevad pensii speciale pentru functia ocupata la momentul de fata de catre Victor Ciorbea, dar si pentru adjunctii Avocatului Poporului.

 

iohannis 5 500x500 Iohannis s a adresat CCR pe tema pensiei speciale pentru Avocatul Poporului. Privilegiu nejustificatMai precis, Klaus Iohannis a adresat presedintelui CCR, Valer Dorneanu, o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 35/1997 privind organizarea si functionarea institutiei Avocatul Poporului, act normativ trimis dinspre Parlament catre Cotroceni, in vederea promulgarii, la finele lunii trecute. Din cuprinsul solicitarii facute publica de Administratia Prezidentiala rezulta, intre altele, ca se aduce in vederea judecatorilor constitutionali faptul ca “avand in vedere ca functia de Avocat al Poporului este asimilata ca rang cu cea de ministru, iar cea de adjunct al Avocatului Poporului cu cea de secretar de stat, beneficiind de aceleasi drepturi cu acestia, consideram ca acordarea unor pensii speciale pentru Avocatul Poporului si adjunctii sai constituie un privilegiu nejustificat fata de ceilalti demnitari cu acelasi rang”.

Totodata, se aduce in discutie faptul ca “spre deosebire de pensia stabilita pentru judecatorii Curtii Constitutionale, legea criticata acorda pensie speciala atat pentru Avocatul Poporului in functie, cat si pentru persoanele care au exercitat in trecut aceasta functie, fiind neclar daca acest drept se cuvine inclusiv persoanelor care au detinut functia de Avocat al Poporului si au pierdut aceasta calitate datorita revocarii lor din functie de catre Parlament ca urmare a incalcarii Constitutiei si a legilor, in conditiile stabilite de lege”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!