AcasăNewsIohannis: Romania se angajeaza sa adere la Zona Euro cat mai repede...

Iohannis: Romania se angajeaza sa adere la Zona Euro cat mai repede posibil

In discursul rostit in fata oficialilor statului prezenti la receptia oferita de Cotroceni, cu prilejul Zilei Europei, intre ei fostii presedinti Basescu si Constantinescu, premierul Dancila si presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, presedintele a facut referire si la aderarea Romaniei la Zona Euro.

Amintind, intre altele, de faptul ca in primul semestru al anului ce vine, Romania va prelua presedintia Consiliului UE, „intr-o perioada de maxima importanta pentru proiectul european”, dar si ca pe durata acesti mandat, „se vor desfasura urmatoarele alegeri la nivel european”, Klaus Iohannis a tinut sa sublinieze ca „hranindu-se intr-un mod populist din seva euroscepticismului, unii politicieni pun sub semnul intrebarii rolul si relevanta Uniunii Europene. Ei sunt cei care omit cu buna stiinta beneficiile uriase ale apartenentei la acest proiect, sugerand ca ne-ar fi, poate, mai bine in afara marii familii europene”.

Mai mult, primul om in stat a adus in discutie si faptul ca „moneda unica ramane una dintre cele mai tangibile dovezi ale integrarii europene. Romania se angajeaza sa adere la Zona Euro cat mai repede posibil, odata ce toate criteriile vor fi indeplinite, cu scopul unui rezultat durabil atat in beneficiul cetatenilor, cat si al ansamblului economiei romanesti”.

142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger