AcasăNewsIohannis, referiri la analfabetismul functional. Si o aluzie la adresa premierului Dancila,...

Iohannis, referiri la analfabetismul functional. Si o aluzie la adresa premierului Dancila, cu „20-20”

E o diferenta intre accesul la educatie si invatarea efectiva.

Iar un eveniment organizat de Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative si de Banca Mondiala si gazduit, miercuri, de Biblioteca Centrala Universitara din Capitala i-a oferit sefului statului prilejul sa aduca in atentia opiniei publice concluziile unui studiu datand de acum doi ani, cu privire la procentul de analfabetism functional. „Sistemul educational trebuie sa aiba capacitatea de a face o diferenta reala in nivelul de cunostinte al copiilor, nu doar sa bifeze un numar de ani petrecuti pe bancile scolii. Aceasta este o lectie care se aplica si Romaniei, in conditiile in care un studiu din 2016 ne avertiza ca ne confruntam cu o rata de analfabetism functional de 42%, care se reflecta foarte vizibil si in inaltele sfere ale politicii romanesti. (…) Nu este suficient sa asiguram accesul la educatie, trebuie sa garantam accesul la o educatie de calitate, una care chiar aduce valoare adaugata”, a subliniat Klaus Iohannis.

Presedintele n-a ratat ocazia sa trimita o sageata plina de ironie catre sefa Guvernului, aluzie la felul cum a pronuntat aceasta „Euro 2020” (douazeci-douazeci-n.n). „Continuam sa ne indepartam de obiectivul Europa 2020, sau 20-20 cum se spune mai nou, in domeniul parasirii timpurii a scolii, cu o cifra de peste 18%”, a subliniat liderul de la Cotroceni.

240 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sa-l scoata cineva din priza pana nu scurtcircuiteaza sistemul national! Dupa analfabetul, pe bune, dar cu dragoste de tara, Ceausescu, Romania plateste pacate nestiute cu regele analfabetilor functionali (ala care recunoaste ca trebuie sa citeasca mult timp pana intelege o decizie pe care a inteles-o si taranul cu patru clase, scolit pe vremea bunului simt), declarat dusman al romanilor care nu-l pupa-n cur, adica majoritatea…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger