AcasăNewsUn altfel de presedinte... ii e bine cand nu e in tara

Un altfel de presedinte… ii e bine cand nu e in tara

Klaus Ioahannis este hotarat sa se tina de cuvant si sa fie un presedinte altfel. Unul care se bucura ca nu este in tara la alegeri ca sa nu fie obligat sa comenteze ”la cald”, care arunca cu paltonul pe capota masinilor daca nu nu este un ”serv” care sa i-l ia imediat, care nu-si poate tine singur o umbrela etc.

Dupa cum bine se stie, Klaus Iohannis si-a luat zborul catre Luxemburg imediat dupa scrutinul de duminica, fapt care a pagubit poporul de opinia sa. Intrebat, in timpul vizitei, ce parere are despre rezultate, Iohannis a dat un raspuns stupefiant: ”Cred ca este bine intr-un fel ca am avut aceasta vizita de stat dupa alegeri si pana ne intalnim cu totii o sa fim iarasi foarte calmi si o sa analizam la rece toate rezultatele”. Dar de ce sa ne grabim, domnule presedinte? Mai bine analizam, eventual ”usor ingrijorati”, rezultatele de la locale pana dupa alegerile parlamentare, cand inclusiv anotimpul ne va ajuta sa discutam problema mult mai la rece decat am putea-o face in luna iunie. Dupa ce ne-a luat maul cu acest raspuns, Klaus Iohannis ne-a redeschis apetitul de a face comentarii printr-o gafa de proportii marca proprie: surprins de ploaie pe strazile Luxemburgului, presedintele nostru a simtit nevoia sa fie aparat de o intreaga armata de umbrele – tinute, evident, de oamenii de paza. Imaginile cu cuplul prezidential roman protejat de cinci – sase umbrele au fost imediat dublate de altele in care mai marii lumii (Regina Elisabeta, Barack Obama, Angela Merkel, Francois Hollande) nu se jeneaza sa-si tina personal umbrelele, asa cum de altfel este si normal. Impardonabila gafa a fost sanctionata pe loc de adversarii actualului presedinte. ”Dl Iohannis este stapan de iobagi (sau guvernator de colonie de «babuini» cum ar zice Dl Cristoiu). Barack Obama, Angela Merkel, Francois Hollande sunt simpli cetateni aflati in serviciul public! Ghinionul nostru!”, a atacat Victor Ponta pe Facebook.

Presedintele mai poate sa joace doar tontoroiul

Reconfirmat politic pe deplin de victoria repurtata de PSD la alegerile locale, liderul PSD Liviu Dragnea ii da cu tifla lui Klaus Iohannis. Intrebat ce va juca in continuare presedintele, data fiind infrangerea suferita, duminica, de PNL, Dragnea a aratat clar ca nu-l mai considera o piesa grea pe Iohannis: ”Ce va juca? Tontoroiul. Dupa un asemenea rezultat nu poate juca decat tontoroiul. Alt joc nu exista. Nici hora, nici sarba. Tontoroiul!”. In context, Dragnea i-a transmis si consilierului prezidential Laurentiu Stefan ca ”bate campii” cand vorbeste despre numirea unui premier tehnocrat in toamna: ”Bate campii. Asta ca sa folosesc un limbaj academic. Cred ca oamenii astia au senzatia ca nu conteaza ce voteaza romanii, nu conteaza ce vor liderii partidelor, ce vor romanii, ci ei cred ca presedintele este un fel de papusar care asteapta sa se termine alegerile, asteapta rezultatul final ca sa poata sa comenteze, si apoi vin si spun: «Tu te duci acolo, tu acolo, il pun eu pe ala prim-ministru». Bat campii!”.

author avatar
Simona Badulescu
197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger