Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Iohannis: PSD-ul, partener de discutie strict institutional

Iohannis: PSD-ul, partener de discutie strict institutional

Autor:

Aflat in Bulgaria, pentru a participa la reuniunea de la Ruse, Klaus Iohannis a facut referire, vineri dupa-amiaza, raspunzand intrebarilor jurnalistilor romani, si la chestiuni de politica interna.

 

iohannis 1 350x235 Iohannis: PSD ul, partener de discutie strict institutionalIncepand prin a spune ca “din moment ce i-a invitat” la receptia de la Cotroceni, de Ziua Europei, pe Liviu Dragnea, al treilea om in stat si, totodata, seful PSD, si pe premierul Dancila, careia ii ceruse demisia din fruntea Guvernului, “sunt bineveniti”, Klaus Iohannis a pus accent pe faptul ca e vorba despre discutii institutionale, nicidecum amicale. “Noi nu ne intalnim fiindca ca suntem prieteni sau fiindca ne simpatizam (…) discutiile institutionale trebuie sa aiba loc, nu putem sa nu conducem Romania, sa nu vorbim fiindca avem divergente politice”, a punctat presedintele.

Totodata, presedintele a tinut sa sublinieze ca “pentru oameni de stat, este absolut necesar sa aiba puterea sa treaca peste animozitati politice, peste neintelegeri politice” si ca “PSD-ul, mai concret, Dragnea, prin felul in care a procedat in ultima vreme, nu mai prezinta pentru mine un partener de discutie altfel decat strict institutional”.


2 comentarii to Iohannis: PSD-ul, partener de discutie strict institutional

  1. Nelu Stiuca

    http://www.progressicivilizatie.ro/img/documente/SanseleDemocratieiinRomaniasuntdecisedeSocietateaCivila.pdf

    Deoarece s-a dovedit ca in Romania TRANZITIA si HOTIA sunt fara de SFARSIT si ca DEPOLITIZAREA functiei publice este un obiectiv fundamental vital, pentru a face loc performantei politicilor publice si reformei in administratia statului in vederea gestionarii riguroase a banului public si utilizarii cat mai eficiente a resurselor bugetare, umane, etc este necesar ca, la nivel REPUBLICAN, sa se infiinteze un colectiv de lucru format din experti, denumit “BIROUL NATIONAL pentru STUDIU BUGETAR” asemanator cu cel ce activeaza, de cand a inceput ultima criza din Marea Britanie, care sa optimizeze IN MOD EXIGENT EXISTENTA STRUCTURILOR STATULUI, organigramele, statele se functii, precum si repartizarea judicioasa a fondurilor publice disponibile in functie de prioritati obiective. Acest colectiv de lucru trebuie sa aiba doar scopuri de dezvoltare social-economica si sa cuprinda specialisti (auditori) din toate domeniile de functionare a statului si din sectorul privat (fara pretentii de plata) cu experienta dovedita, buna credinta, onoare, demnitate, putere de creatie si care sa manifeste multa stiinta si omenie in actiunile lor. Managementul public neperformant, “exercitat pe bijbite” sau “in interes personal ori de grup mafiot” trebuie inlocuit cu cel eficient si progresist. Este vremea când trebuie să ieşim urgent pe cale pasnica din această rutină politica, securistica, bolsevica, santajista, mocirloasa si paguboasa pentru destinul Romaniei. Consideram ca a venit timpul să punem capăt atat monopolurilor politice care functioneaza ca niste grupari infractionale de crima oragnizata de 28 de ani în stil bolosevic mimand democratia cat si “dictaturii pluraliste” care duce la instalarea anarhiei .

  2. EMIGRANTUL

    Pentru stabilirea adevarului si a normalitatii in RO vis a vis de nenorocirile si atrocitatile ce se petrec in tara dupa decembrie 1989 E DE STRICTA NECESITATE INFIINTAREA CURTII MARTIALE SI/SAU SESIZAREA Curtii Penale Internaționale (Tribunalului Penal Internațional) de la Haga .


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!