AcasăNewsIohannis, prins cu minciuna

Iohannis, prins cu minciuna

In ianuarie, presedintele Iohannis a aparut intempestiv la Guvern si a cerut sa se stopeze celebra Ordonanta 13, pe motiv ca, de fapt, se urmareste gratierea si amnistia unor fapte de coruptie de care, printre altii, se fac vinovati si oameni politici. Din PSD, bineinteles, caci il taie la lingurica atunci cand aude de ei si trebuie calcati pe cap, precum gandacii. Li se albeau dosarele, altfel spus, iar in mintea lui Iohannis asemenea lucruri nu puteau sa incapa.

Domnul Ficus de la Cotroceni crede că poporul trebuie să si perceapă conducătorii drept salvatori

Dupa vreo trei, patru zile, acelasi Iohannis apare in Piata Universitatii legitimand strada ca forta de care lumea sa tina cont. Si sa se teama, eventual. Nu a venit cu un discurs calm si pacifist. Dimpotriva. A avut unul croit nu dupa sabloanele dezinformarii, ci ale manipularii, in intentia lui de a convinge lumea ca adevarul este ceea ce crede el.

Jos mainile de pe DNA!

Care era adevarul lui? „Am venit aici in Piata Universitatii, ca si miile de romani, ca sa-mi arat indignarea. O gasca de oameni politici cu probleme penale vrea sa schimbe legislatia din Romania, vrea sa slabeasca statul de drept, ori asa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil sa se schimbe legislatia si zeci si sute de politicieni certati cu legea sa-i gaseasca cu dosarele curate si sa continue faradelegile”. Nu stiu cat de sincer era in indignarea lui, pentru ca stia prea bine ce deranjuri avea prin instante cu casa din Sibiu. Dar a folosit exact cuvantul -indignare! – care avea sa dea foc multimii. Piata Victoriei a surclasat Piata Universitatii si a devenit locul de lupta al ideologiilor sterpe. A urmat tentativa de spargere a mitingului. Un pas strategic bine gandit – nu imi vine sa-l banuiesc de atata profunzime – ce i-a oferit prilejul sa atace Politia, Jandarmeria si pe Carmen Dan, ministresa Internelor, cu un nou strigat de lupta: „Jos mainile de pe DNA”! Evident, fara legatura cu realitatea.

Mic curs de manipulare

Pe 7 februarie, Iohannis mai ataca o data in forta, facandu-si numarul in Parlament si ridicand kitsch-ul la rang de politica si arta. „Sute de mii de romani protesteaza in strada. Natiunea este in alerta, este vie, e atenta si e foarte nemultumita. O importanta cercetare sociologica realizata in ultimele trei zile (neidentificata pana astazi, n.r.) arata ca aproape 80 % dintre romani considera ca tara merge intr-o directie foarte gresita”. I-auzi, tu! Nu a sesizat ca tara era condusa de el, de doi ani, ca presedinte, iar Guvernul Grindeanu avea doar o luna de la investire. Conta doar importanta manipularii prin fixarea in constiinta colectiva a adevarului dorit de el: Ordonanta 13 e ilegala si PSD e rau.

Stie si el de ce

Ordonanta 13 e ca un basm fara sfarsit. A generat polemici aprinse, desi tematica abuzului in serviciu era transata de CCR inca din 2016, cand se lasa la mana legiuitorului stabilirea valorii pagubei si gravitatea vatamarii rezultate din comiterea faptei de abuz in serviciu. Sa mai spunem ca modificarile aduse de Florin Iordache nu depaseau cadrul impus de Comisia de la Venetia? CCR a decis acum doua zile ca pragul valoric este obligatoriu in definirea abuzului in serviciu.  Nu altceva decat ce preciza si Ordonanta 13. La care se adauga concluziile de dinainte ale raportului de evaluare a Codutei Kovesi si a lui Augustin Lazar, din care rezulta derapajele si abuzurile DNA si ale Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in anchetarea Guvernului. Toate deciziile, la un loc, arata fara doar si poate ca Ordonanta 13 a fost legala si constitutionala. Si atunci, pentru ce atata circ national? Iohannis ar trebui macar sa-si ceara scuze si de la cei pe care i-a instigat si manipulat, dar si de la tara pe care a mintit-o grosolan. Nu cred, insa, ca asta se va intampla vreodata. Stie si el de ce.

author avatar
Valentin Boeru
4.758 afisari

7 COMENTARII

    • Presedintele a fost corect! Abuzul in serviciu ar trebui sanctionat (daca se dovedeste ca este cu intentie) de la 10 lei (unii fac puscarie pentru sume apropiate de aceasta valoare! – dar nici asta nu e normal, poate…?).
      Nu mai aprati hotii, doar pentru ca au ajuns la putere!
      Nici presedintele nu e curat, dar totusi s-a pozitionat corect in aceasta situatie, chiar daca in mod normal ar fi fost avatajat de legiferarea hotiei.
      Nu inteleg cum e posibil ca unii sa fie de acord cu continutul articolului de mai sus! Cei care l-au scris au motivele lor si e normal sa fie scuzati.
      Iar deciziile CCR sunt clar partinice, incorecte datorita componentei, dar din pacate trebuiesc acceptate. Asa e intr-o pseudo-democratie.
      E bine si asa: ar putea fi si mai rau – Turcia, Rusia, etc. Suntem inca in zona gri dpdv al hotiei legiferate. Daca nu era REZIST-ul eram in zona neagra.

      • Ca bine le mai spui dumneata, Bibicule! Intotdeauna Iohannis a fost corect, chiar si cand fura case sau cand facea invarteli cu imobile in favoarea FDGR.

  1. Acum ca s-a bagat si sub umbrela americana sa vedeti ce-i fata mintea,o sa ne serveasca machiavelisme politice ca sa-si mai ia un mandat .

  2. Niște propagandiști de doi lei care publică articole comandate pentru masa de manevră spălată pe creier.

  3. Iohannis un presedinte pentru neavenitii si lichelele din USR. Trebuia demis de multa vreme. Poate nu este timpul pierdut.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger