AcasăNewsIohannis perpetuează abuzurile din Justiție

Iohannis perpetuează abuzurile din Justiție

Asistăm la repetarea unui mod de operare, care a fost aplicat în 2015, când a fost demis premierul Victor Ponta. Atunci Klaus Iohannis a cerut, de mai multe ori (de 5 ori), demisia premierului. Tot atunci a fost inițiat un demers pentru începerea urmării penale a premierului. La scurt timp după aceea, ”a trebuit să moară oameni” pentru ca Guvernul să fie schimbat. Acel film se repetă astăzi, respectându-se același scenariu, punct cu punct. Și în 2015, și acum, președintele Iohannis a dorit și dorește să dea jos o guvernare legitimă, votată în alegeri de majoritatea românilor, o guvernare care produce crestere economică și mai mulți bani în buzunarele românilor.

Klaus Iohannis a dorit și dorește ca, prin mijloace care afectează grav statul de drept, să dea jos un guvern ales, care face performanță pentru România și care a mărit veniturile românilor. Klaus Iohannis a dorit și dorește să pună în loc guvernul său, care să blocheze mărirea salariilor și a pensiilor și să perpetueze abuzurile din Justiție.

Să ne amintim cum guvernul legitim al PSD a fost dat jos cu o inscenare judiciară făcută de procurorii DNA premierului de atunci Victor Ponta. Inscenarea a fost demontată de instanță, dar, între timp, guvernarea a fost pierdută, România a pierdut un an, a stagnat un an cu guvernarea scoasă din pălărie de Klaus Iohannis.

Nu am auzit un cuvînt de regret din partea lui Klaus Iohannis. Nu l-am văzut asumîndu-și responsabilitatea pentru deturnarea democratiei în folosul său personal, a guvernului său personal. Poate că dacă ar fi trebuit făcută o plîngere penală pe numele cuiva din conducerea țării, pe numele lui Iohannis trebuia făcută. Ar merita cercetat pentru subminarea democrației cu mijloace și instrumente neconstituționale.

Azi, modul de operare din 2015 pare să se repete. Iohannis a inceput să ceară demisia premierului desemnat legal si democratic. Plîngerea penală e pusă în mișcare. Intrebarea pe care ne-o punem și care ne inspăimîntă este: la ce au de gînd să dea foc acum?

author avatar
Andrei Coman
168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger