AcasăNewsIohannis o revoca pe Laura Codruta Kovesi din fruntea DNA

Iohannis o revoca pe Laura Codruta Kovesi din fruntea DNA

In dimineata primei zile a acestei saptamani, de la Cotroceni s-a anuntat faptul ca presedintele a semnat decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Presedintiei, la saptamani bune de cand Curtea Constitutionala daduse o hotarare in acest sens, rastimp in care seful statului nu daduse un orizont clar de timp cu privire la momentul in care avea sa faca public ce avea sa decida dupa concluziile CCR in privinta propunerii formulate de ministrul Justitiei, privind revocarea Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al DNA.

„Presedintele Klaus Iohannis subliniaza ca Romania este si trebuie sa ramana un stat de drept. (…) Intr-un stat de drept, hotararile Curtii Constitutionale trebuie, toate, respectate. (…) Insa, hotararile Curtii Constitutionale trebuie respectate si aplicate nu numai de catre Presedintele Romaniei, ci si de majoritatea politica, o majoritate care decide modificari legislative cu impact major asupra statului de drept. Prin Decizia nr. 358/2018 Curtea Constituțională a decis, și citez aici: <<presedintele Romaniei urmeaza sa emita decretul de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, doamna Laura Codruta Kovesi>>. Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a afirmat constant, ca respecta Constitutia si legile tarii si a actionat permanent in acest sens. Prin urmare, in executarea deciziei Curtii Constitutionale nr. 358/2018, Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astazi, decretul de revocare  a doamnei Laura Codruta Kovesi din functia de  procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie”, a anuntat, intre altele, Madalina Dobrovolschi, luni dimineata, intr-o declaratie de presa.

342 afisari

2 COMENTARII

  1. Lasa Luluta e nevoie nevoie mare in judet de capsunare inalte ca tine la munca cireselor visinelor caiselor cum nu. Uite pun vorba pt tine.

  2. Iohannis a respectat Constitutia si deciziile CCR. Lupta anticoruptie va continua. DNA nu sta in Kovesi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger