Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Iohannis nu si-a ascuns nemultumirea: In 2017, solutia a ajuns sa fie reintoarcerea la metode demult apuse

Iohannis nu si-a ascuns nemultumirea: In 2017, solutia a ajuns sa fie reintoarcerea la metode demult apuse

Autor:

Prezent la ceremonia de deschidere a anului scolar la Colegiul Sincai, din Capitala, primul om in stat, de formatie cadru didactic, nu a trecut cu vederea faptul ca sunt elevi care incep cursurile fara manuale ori in cladiri neconforme.

 

17202717 1285252404895341 8178452414782954809 n iohannis 720x440 Iohannis nu si a ascuns nemultumirea: In 2017, solutia a ajuns sa fie reintoarcerea la metode demult apuseSi nici faptul ca sta in responsabilitatea Executivului sa rezolve aspectele ce tin de unitatile educationale. Klaus Iohannis a pus in mod special accent pe situatia manualelor. Si pe ceea ce unora li s-a parut o solutie – si anume manualul unic. “Se pare ca de fiecare data inceperea noului an scolar pe unii ii ia prin surprindere. Fiecare guvern ridica din umeri, aratand cu degetul spre guvernul dinainte. Asa insa lucrurile insa nu se imbunatatesc. In Romania anului 2017, solutia salvatoare a ajuns sa fie reintroducerea si reintoarcerea la metode demult apuse – ca de exemplu manualul unic sau recentralizarea la Bucuresti a tuturor lucrurilor care au intampinat dificultati la nivel local. Aceasta abordare nu este cea buna”, e de parere seful statului.

Nu in ultimul rand, primul om in stat a adus in discutie schimbarile la nivelul cadrului educational, mentionand cele trei initiative ce tin de Educatie, pe care le-a retrimis in Parlament in decursul acestei veri. “Parintii si elevii sunt supusi unor schimbari majore in sistemul de invatamant o data la cativa ani, sau, mai nou, mai des, ceea ce le limiteaza semnificativ posibilitatea de a-si planifica traseul educational. (…) Legea educatiei trebuie sa inceteze sa mai fie un puzzle ale carui piese se schimba continuu, pierzandu-se astfel imaginea unitara”, considera Klaus Iohannis.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!